“Trots op wat we samen bereikt hebben”

Erwin Träger reageerde 4,5 jaar geleden op een vacature van SV Land en werkt er sindsdien als jurist. In de afgelopen jaren hielp hij mee om de juridische afdeling flink uit te bouwen en te versterken. “We hebben nu echt een mooi team met kundige mensen. Ik ben best wel trots op wat we bereikt hebben.”

Als jurist bij SV Land helpt Erwin grote verzekeraars en werkgevers, maar soms ook individuen met bezwaar en beroep tegen beslissingen van het UWV. Vaak gaat het om de mate waarin iemand arbeidsongeschikt is verklaard.

Percentage

Erwin: “Het is lastig om iemands medische conditie te vangen in een percentage, laat staan een financieel bedrag. Vanuit een juridisch oogpunt wordt er vaak een verkeerde inschatting gedaan door een bedrijfsarts of UWV-arts. Wij proberen voor onze cliënten aan te tonen dat het arbeidsgeschiktheidspercentage te laag of juist te hoog is ingeschat. Daarbij gaan we echt voor onze cliënten door het vuur!

Bedrijven en verzekeraars kunnen veel besparen door kritisch naar beslissingen van het UWV te kijken of door eerder genomen beslissingen van tijd tot tijd tegen het licht te houden en zich af te vragen: is de inschatting nog juist?

Toch gaat het cliënten van Erwin niet altijd om een besparing. “Ik maak het ook mee dat een werkgever vindt dat een ex-werknemer schandalig behandeld wordt door het UWV en ten onrechte gedwongen wordt om weer aan het werk te gaan. Ook in zo’n geval kan ik de werkgever helpen door dat aan te tonen en in beroep te gaan tegen de beslissing van het UWV.”

“Het gaat niet altijd puur om een besparing. Sommige werkgevers vinden dat het UWV niet goed omspringt met hun ex-werknemers. Ook dan kan ik helpen.”

Uitdaging

In de afgelopen jaren maakte Erwin een stormachtige groei van SV Land mee. De nieuwste uitdaging die hij zichzelf gesteld heeft, is het starten van een medische opleiding. “Als jurist bij SV Land heb ik vaak te maken met medische beslissingen. Ik wil deze opleiding doen om deze beslissingen beter te kunnen begrijpen en in te kunnen schatten. De opleiding doe ik in mijn eigen tijd, maar SV Land steunt me in dit voornemen en vergoed mijn opleiding. Echt tof!”

Een andere uitdagende klus vindt Erwin het spreken op zogenaamde Kennisbijeenkomsten van SV Land. “Dat heb ik inmiddels twee keer gedaan. Mooi om te doen. Ik wil daar graag nog beter in worden.”

Werken voor SV Land is erg bevredigend voor Erwin. “Ons juridische team is echt top. We steunen elkaar door dik en dun en we doen veel leuke dingen samen. Nieuwkomers worden goed opgevangen en ingewerkt. Het is bijna een soort van familie”.

Maar ook in het grotere geheel van SV Land voelt Erwin zich op zijn plek. “Er zijn regelmatige medewerkersdagen en ander bijeenkomsten die voor een gevoel van saamhorigheid zorgen.”

Gezondheid is alles

Erwin ziet veel zaken waar werknemers in de WGA belanden. Niet zelden is dat het gevolg van een ongezonde levensstijl. Erwin is daarom zelf heel bewust met zijn gezondheid bezig. “Leef gezond, eet gezond. Denk aan je voeding en je levenswijze. Zorg voor voldoende lichaamsbeweging.

Wat ik vaak doe is mijn werkdag onderbreken met een rondje hardlopen door het park om de hoek. Bij terugkomst kan ik op kantoor lekker even douchen en dan weer fris aan de slag. Dat kan ik iedereen van harte aanbevelen!’