14 april | Netwerkbijeenkomst voor ZZP’ers in de Sociale Zekerheid

Vanaf 1 mei 2016 vervalt de VAR en wordt de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA) ingevoerd. SV Land organiseert op 14 april een netwerkbijeenkomst voor ZZP’ers die werkzaam zijn als professional in de Sociale Zekerheid en te maken hebben met de veranderingen.

Modelverklaringen, VAR, schijnzelfstandigheid: ZZP’ers zijn voortdurend in het nieuws. Met deze bijeenkomst willen wij ZZP ‘ers informeren over de juridische wijzigingen en de consequenties voor u. Er zijn sprekers aanwezig die hun visie hier over willen delen en benieuwd zijn naar uw inzichten hierover.

Programma

17.00 – 18.00
Inloop, waarbij SV Land zorgt voor broodjes en drankjes.

18.00 – 19.15
Tijdens de netwerkbijeenkomst zullen drie sprekers (zie hieronder) de veranderingen in de wet- en regelgeving vanuit verschillende invalshoeken toelichten en met u bespreken.

Vanaf 19.15
We sluiten af met hapje en een drankje, waarbij we graag met u napraten. Ook de sprekers zijn aanwezig als u meer wilt weten over de besproken onderwerpen.

Albert BosveldSprekers

mr. Albert Bosveld
Als eerste is mr. Albert Bosveld aan het woord. Hij is zeer ervaren als advocaat en specialist op het gebied van arbeids- en sociaal zekerheidsrecht. Vanuit zijn expertise licht hij de Wet DBA toe, vertelt met welke juridische consequenties ZZP’ers hierdoor te maken krijgen en stipt de belangrijkste aandachtspunten aan.

PPeter Sinningeter Sinning
Aansluitend zal Peter Sinning vanuit zijn rol als ZZP’er en ondernemer u meer vertellen hoe hij in zijn praktijksituatie omgaat met de wijzigingen, u verschillende scenario’s voorleggen en tegen welke uitdagingen hij aanloopt.

Piet de Bondt
Tot slot is Piet de Bondt van Uniforce aan het woord. Uniforce is van mening dat iedere professional, inclusief de zogenaamde schijnzelfstandige, het recht en de mogelijkheid moet hebben om Pieter de Bondtzelfstandig en risicoloos te kunnen ondernemen binnen de wet- en regelgeving. Daarnaast vinden zij dat zelfstandigen de mogelijkheid moeten hebben om deel te kunnen nemen aan het sociale stelsel, zodat zij ook recht hebben op een uitkering bij werkloosheid of langdurige arbeidsongeschiktheid.

Doelgroep

Alle ZZP’ers die werkzaam zijn in de sociale zekerheid, in arbo, bij gemeenten, verzekeringsmaatschappijen, SVB, UWV. Denk aan inkomensspecialisten, casemanagers, handhavingsspecialisten, bedrijfs- en verzekeringsartsen, arbeidsdeskundigen, juridisch medewerkers en meer.

Datum en locatie

De bijeenkomst vindt op 14 april plaats in Houten.

Aanmelden

Deelname is kosteloos. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar info@svland.nl. Vermeld hierin uw naam, functie en eventuele personen die met u meekomen.

Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met programma en nadere informatie over de locatie.

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief