Bijna half miljoen werklozen

Het aantal werklozen in Nederland nadert het half miljoen. Dit zou voor het eerst zijn sinds de krediet- en eurocrisis vijf jaar geleden uitbrak. Dat meldt De Telegraaf vandaag.

Hoewel de officiële werkloosheidscijfers pas morgen bekendgemaakt worden, hintte woordvoerder Peter Hein van Mulligen van het Centraal Bureau voor de Statistiek al in deze richting. Verwachting is dat het aantal werklozen de 500.000 in ieder geval dicht nadert. „Of we daardoorheen gaan is nog even afwachten.”

Het CBS presenteerde gisteren ook de kwartaalcijfers over de economie als geheel. Daaruit bleek over april, mei en juni een groei van gemiddeld 0,2 procent. Economen hadden op krimp gerekend. De meevaller kwam vooral door de gestegen export.