Boni creëert arbeidsplaatsen voor mensen met afstand tot arbeidsmarkt

In het beleid van Boni-Markten is vastgelegd dat er bij elk filiaal minstens twee medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt werken. De supermarktketen is goed op weg om dat doel te bereiken, inmiddels werken er 12 mensen vanuit de Inclusief Groep.

Boni-Markten heeft 43 filialen en 2400 medewerkers. P&O-Manager Helen Horozdinc is tevreden over de resultaten en samenwerking met de Inclusief Groep: “Eén bedrijfsleider wilde er eerst totaal niet aan. Nu is hij helemaal om. Hij zei laatst tegen me: wat is dit toch leuk! Een andere bedrijfsleider uit Nunspeet belde met de vraag wanneer hij iemand uit de groep kon krijgen. Inmiddels werkt Herman Pap er met veel plezier. Dit te zien slagen, geeft ontzettend veel voldoening!”

Mensen zijn verrassend eerlijk over hun mogelijkheden
Helen: “Onze jobcoach weet precies wat voor mensen wij zoeken. Met haar voeren we ook de gesprekken met de kandidaten. Daarbij valt me altijd op dat mensen verrassend eerlijk zijn over hun mogelijkheden en hun beperkingen. Dat levert heel leuke gesprekken op en dit motiveert ook om juist de doelgroep die het moeilijker heeft op de arbeidsmarkt een kans te bieden. We moeten die mensen niet wegstoppen, maar juist een kans geven om te doen waar ze goed in zijn.”

“Betrouwbaar, betrokken en klantgericht.” Dat zijn volgens Helen Horozdinc kernwaarden van Boni en dat wil de supermarkt ook waarmaken in het personeelsbeleid. Het beleid om per supermarkt twee mensen met een kwetsbare positie aan een baan te helpen, bestond volgens Horozdinc al langer. Pas de afgelopen tijd werd het echter actief ter hand genomen.

Belangen
Boni-Markten wordt regelmatig benaderd door re-integratiebedrijven en jobcoachorganisaties. “Die zitten elkaar volgens mij regelmatig in de weg en handelen niet altijd in het belang van de mensen want ze willen bijvoorbeeld graag een eigen jobcoach meesturen.” Hoewel Horozdinc begrijpt dat dit een gevolg is van het verdienmodel, vindt zij dit wel jammer. “Het moet draaien om een succesvolle plaatsing bij een leuk bedrijf, niet om de belangen van al die organisaties die er omheen zwermen.”

Bron: Locourant.nl

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief