In zorg meer aandacht voor werk gehandicapte

Het kabinet wil in de zorg aan gehandicapten meer aandacht voor werk. Ook moeten jongeren met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking in het speciaal onderwijs beter worden voorbereid op een werkzaam leven.

Staatssecretaris Paul de Krom (Sociale Zaken) zei maandag na afloop van een bijeenkomst van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) hieraan te werken in zijn hervormingsplannen voor de onderkant van de arbeidsmarkt.

De Krom hield bij de OESO een presentatie van zijn plannen, waarbij hij de bijstand, sociale werkplaatsen en Wajong (voor jonggehandicapten) grotendeels wil samenvoegen.

Wetsvoorstel De staatssecretaris wil nog deze week zijn wetsvoorstel Werken naar Vermogen bij de Tweede Kamer indienen. De bedoeling is volgens hem dat gemeenten de regie pakken aan de onderkant van de arbeidsmarkt en dat “in de regio” een totaalaanpak ontstaat met het onderwijs en de (jeugd)zorg om mensen met een beperking uit de uitkering te houden en meer aan het werk te helpen.

De Krom heeft in januari nog hierover gesproken met collega-bewindspersonen Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) en Marlies Veldhuijzen van Zanten (Volksgezondheid). In maart gaan zij dit opnieuw doen.

Bron: BNDestem

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief