NN draagt individuele AOV’s over aan Movir en focust zich op collectieve markt

Nationale-Nederlanden gaat zich richten op collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekeringen en gaat de individuele AOV’s centraliseren bij Movir. Dat vertelt Sander Kernkamp, CEO Schade en Inkomen bij NN, in gesprek met Assurantie Magazine.

“Op die manier brengen we meer focus aan in de bediening van onze klanten”, zegt Kernkamp over de splitsing van de twee onderdelen. “Deze verandering maakt het voor onze klanten duidelijker en voor het intermediair makkelijker. We maken hiermee optimaal gebruik van de expertise van Movir op het gebied van AOV’s. Daarnaast kan Nationale-Nederlanden zich nog beter focussen op de collectieve inkomensmarkt.” De stap betekent dat de doelgroep van Movir breder wordt. Kernkamp: “De doelgroep van Movir is nu de medische en de zakelijke professional, daar komt de doelgroep ondernemers bij. Hiervoor ontwikkelt Movir momenteel samen met Nationale-Nederlanden een nieuw product.”

De overgang zal zijn beslag per 1 januari krijgen en heeft geen implicaties voor bestaande klanten. Kernkamp: “De klanten van NN blijven houden wat ze nu hebben, de service en ondersteuning bij re-integratie blijft gelijk.”

Ontslagen
Over het aantal arbeidsplaatsen dat verdwijnt  bij Nationale-Nederlanden en terugkomt bij Movir, wilde Kernkamp niks zeggen. “Dat bespreken we eerst met de betrokken medewerkers. Maar bij Movir zal een volwaardige organisatie opgezet worden om de nieuwe klanten goed te kunnen bedienen. Hiervoor moeten mensen opgeleid worden en we willen de kennis die bij Nationale-Nederlanden is opgebouwd graag inzetten bij Movir. Wij zullen dit stimuleren. En omdat Movir in Nieuwegein zit, kan dit tot verder of minder ver reizen leiden. Er zullen dus veranderingen plaatsvinden de komende maanden.”

Eigenrisicodragers
Het nieuws eerder deze week dat private verzekeraars marktaandeel verliezen aan het UWV op het gebied van eigenrisicodragers, leidt niet tot doemdenken bij de CEO Schade en Inkomen. “Wij geloven erg in de collectieve markt. We zien niet dat de verzekeraars en masse verlaten worden. De grote partijen blijven over het algemeen bij de verzekeraars. Het is vooral het kleine mkb, dat meer op prijs is gericht, dat naar het UWV vertrekt.”

Wel deelt Kernkamp de zorgen die het Verbond van Verzekeraars uitte over de situatie. “Oneigenlijke prikkels moeten worden voorkomen. Als je een niet-schoon bedrijf bent wat betreft arbeidsongeschiktheid en je bent weer schoon als je overstapt naar het UWV, dan is dat een verkeerde prikkel. Dat zou niet wenselijk moeten zijn en is slecht voor het level playing field. Daar hebben de werkgever en de werknemer last van, maar het stelsel ook.”

Bron: amweb.nl

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief