Randstad presenteert actieprogramma om 10.000 jongeren aan het werk te helpen

Onder het motto ’Jeugd op Zoek’ lanceert uitzendconcern Randstad samen met Mirjam Sterk, ambassadeur Aanpak Jeugdwerkloosheid vandaag een actieprogramma om binnen vijf weken 10.000 jongeren aan de slag te helpen. „Er is maar een werkgever nodig voor een goede start”, aldus Sterk.

De jeugdwerkloosheid in Nederland is opgelopen naar 17%, een recordhoogte. Ruim 148.000 jonge mensen zijn inmiddels op zoek naar een baan. Helaas zijn startersjobs als gevolg van de langdurige crisis schaars. Volgens de initiatiefnemers is het daarom juist nu, net na de vakantie, het moment om de handen ineen te slaan. „Jongeren die voor de zomer hun diploma behaald hebben, komen in deze periode de arbeidsmarkt op.”

Marjolein ten Hoonte, directeur Arbeidsmarkt bij Randstad, noemt ’Jeugd op Zoek’ een ambitieus plan, dat echter wel degelijk haalbaar is. „Iedereen binnen Randstad – van intercedent tot directeur – helpt mee om actief al dan niet tijdelijk werk te zoeken voor jongeren. Geloof me: er is werk. Veel bedrijven hebben echt wel plekken voor schoolverlaters en pas afgestudeerden, maar maken daar nog geen vacatures van. Op die organisaties doen wij nu een beroep. Draag je steentje bij, gun een starter op de arbeidsmarkt betaald werk.”

Hoofddoel van de actie, waaraan energieleverancier Eneco zich al als partner verbonden heeft, is om vooral waardevolle werkervaring op te doen, die jongeren op hun cv kunnen zetten. „Jonge mensen onderschatten veelal de waarde van een eerste, soms eenvoudige baan. Ze zijn bang om onder hun niveau te gaan werken, omdat ze vrezen in die functie te blijven hangen. Die angst is ongegrond. Een carrièrepad begint meestal onderaan en slingert zich grillig een weg naar boven. En onderweg doe je overal nuttige ervaring op.”

Tot en met eind september zet Randstad de Jeugd op Zoek Bus in, die werkzoekende jongeren langs diverse werkgevers in Nederland rijdt. In de bus krijgen de starters sollicitatietrainingen en tips om positief op te vallen als zij in gesprek raken met personeelsmanagers. „Jonge mensen missen vaak een goed netwerk. Wij hebben als uitzender die contacten in het bedrijfsleven wel. Op actieve wijze proberen wij nu beide partijen met elkaar in gesprek te brengen”, aldus Ten Hoonte.

Bron: De Telegraaf

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief