Verdere daling werkloosheid, vooral onder 45-plussers

De werkloosheid blijft dalen. Vooral onder 45-plussers daalde de werkloosheid in de afgelopen maanden sterk. In augustus waren 521 duizend mensen werkloos, oftewel 5,8 procent van de beroepsbevolking. Een half jaar eerder waren dat er nog 581 duizend, wat neerkomt op 6,5 procent.

Het aantal werkenden nam met 108 duizend toe, meldt CBS. UWV telde eind augustus 427 duizend WW-uitkeringen.

Acht jaar geleden (augustus 2008) bereikte het werkloosheidpercentage met 3,6 het laagste punt van de afgelopen jaren. Vijfeneenhalf jaar later (februari 2014) piekte de werkloosheid met >7,9 procent van de beroepsbevolking. Sindsdien is de werkloosheid gedaald tot 5,8 procent.

Vandaag verschijnt de digitale publicatie De arbeidsmarkt in cijfers. Deze geeft een uitgebreid overzicht van de Nederlandse arbeidsmarkt in 2015.