Online Classroom

Masterclass – Samenwerken met de Bedrijfsarts

Algemeen

In een dagdeel wordt besproken op welke wijze de casemanager het beste kan samenwerken met een bedrijfsarts. Tijdens dit dagdeel worden verschillende onderwerpen belicht, zoals wetgeving, taakdelegatie e.d. Wilt u meer weten over het samenwerken met een bedrijfsarts, neem dan deel aan deze masterclass.

Doelgroep

Deze masterclass is een extra verdieping voor Casemanagers – Crov/Rccm. Op dit moment werkzaam als Casemanager, dan is deze masterclass bij uitstek voor u geselecteerd.

Trainers

Lex de Jong
Op dit moment werkt Lex de Jong als bedrijfsarts deels in loondienst bij een arbodienst en deels voor zichzelf (ZZP). Naast het praktiserend werken als bedrijfsarts vervuld hij een functie als stafarts. Dit houdt in dat Lex beleidsmatig actief ben, deelnemer is in het management team, supervisie verricht bij jonge collega’s enzovoorts. Andere rollen waarin Lex actief is, zijn arts gemachtigde in bezwaarzaken, praktijkopleider voor bedrijfsartsen in opleiding, is Lex docent, kwaliteitsmanager en klachtenfunctionaris.
Daarnaast is Lex ook actief in de beroepsvereniging van zijn vak, de NVAB, als lid van de ethische commissie en de commissie richtlijnontwikkeling en wetenschap.

Peter Holthaus

Peter Holthaus heeft ruim 30 jaar ervaring als coachend bedrijfsarts en heeft bij RINO een ICF-gecertificeerde coachopleiding gevolgd. Peter is verbonden met 113 Zelfmoordpreventie en heeft persoonlijke levenservaring die hij gebruikt tijdens zijn werkzaamheden.

Peter: Ik ben to-the-point en betrouwbaar. Ik creëer een sfeer, waarin we echt verbinding maken en jij je zo veilig voelt, dat je zonder belemmeringen aan de slag kunt gaan. docPete gelooft in de kracht van de mens om de eigen richting te bepalen en de juiste balans in het leven te vinden. Ik ben resultaat- en oplossingsgericht. Ik daag je uit zelf in beweging te komen om jouw doelen te bereiken!

Ik ben deskundig in de coaching en begeleiding van werknemers en werkgevers bij (dreigend) arbeidsverzuim, in het bijzonder als het stress gerelateerde oorzaken betreft. Ik kan ondersteunen bij het verwerken van verlies en het vinden van de weg naar een gelukkige toekomst aldus Peter Holthaus.

Certificaat

Na het afronden van de Training Verzuimaanpak voor leidinggevenden ontvangt u een Certificaat van Deelname.

Online Classroom

De Online trainingen en opleidingen worden verzorgd via GoToMeeting. Wat is de SV Land Online Classroom?

• Gebruikersvriendelijk
  • Interactief
  • Maximaal 15 deelnemers
  • Alle deelnemers en trainer zijn tegelijk in beeld
  • Elke deelnemer kan elk moment vragen stellen
  • Mogelijkheid om één op één met de trainer te chatten
  • Mogelijkheid tot chatten deelnemers onderling
  • Presenteren is mogelijk, ook voor deelnemers
  • Privacy en veiligheid zijn tip top in orde

De inhoud van de online trainingen en opleidingen zijn hetzelfde als klassikaal. De trainers zijn hetzelfde. Het enige verschil is dat u geen reistijd hebt en dat is een groot voordeel. Ideaal en efficiënt dus om te volgen! Deelnemers en trainers aan de Online Classroom van SV Land zijn erg enthousiast!

In-company

Bij alle trainingen is het mogelijk om maatwerk te leveren en onderdelen die belangrijk zijn voor uw organisatie op de voorgrond te plaatsen of aan het trainingsprogramma toe te voegen. Bij de samenstelling van de groepen kan rekening worden gehouden met de diverse functiegroepen en hun werkzaamheden.