Masterclass Sociale Zekerheid voor HR-professionals

Samenvatting

Er is geen vakgebied waar zoveel verandert als in de sociale zekerheid. Als u werkt als HR-professional is het verstandig om goed op de hoogte te zijn van de geldende wetgeving voor werknemers en werkgevers. De Masterclass Sociale Zekerheid voor HR-professionals zorgt ervoor dat u in één dag bijgepraat wordt.

In de Masterclass Sociale Zekerheid leert u alles over wetgeving voor werknemers en werkgevers, de verplichtingen waaraan werkgevers moeten voldoen en de financiële regelingen waar werkgevers gebruik van kunnen maken.

Veel wetten rondom Sociale Zekerheid worden in de loop der tijd complexer. Alleen wanneer u goed op de hoogte bent van de actuele stand van zaken kunt u vraagstukken rondom sociale verzekeringen op een goede manier oplossen. In de Masterclass Sociale Zekerheid gaat het daarom ook om de meest recente ontwikkelingen in de sociale zekerheid.

Met humor gepresenteerd!
Cursist over deze cursus

Doel

Na het volgen van de Masterclass Sociale Zekerheid voor HR-professionals bent u helemaal up to date als het gaat om het totaalplaatje van de sociale zekerheid in Nederland.

U hebt basiskennis van de belangrijkste wetten voor werknemers en werkgevers, kent de verplichtingen van de werkgever en weet gebruik te maken van de financiële regelingen die er voor werkgevers bestaan.

Doelgroep

Deze masterclass is breed opgezet en veelzijdig. Dat maakt deze eendaagse cursus geschikt voor een brede doelgroep.

Het gaat om HR-managers en HR-medewerkers, beleidsmakers, managers en medewerkers salarisadministratie, OR-leden, administratieconsulenten, juridisch medewerkers, verzuimcoördinatoren, arbeidsdeskundigen, bedrijfsartsen en medewerkers van verzekeraars en intermediairs.

Programma

In de Masterclass Sociale Zekerheid voor HR-professionals komen de volgende onderwerpen aan bod:

Ziekte en arbeidsongeschiktheid

• De Wet Werk en Zekerheid
  • Arbeidsongeschiktheid door ziekte
  • Langdurige arbeidsongeschiktheid
  • Loondoorbetalingverplichting bij ziekte
  • Ontslag wegens arbeidsongeschiktheid

Re-integratie en verplichtingen voor de werkgever

• Re-integratieverplichtingen van werkgever en werknemer
  • Poortwachtertoets

Uitkeringen en werkgeversverzekeringen

• WIA: algemeen, claimbeoordeling en bekostiging
  • Eigenrisicodragerschap voor de WGA
  • De Ziektewet op hoofdlijnen
  • Eigenrisicodragerschap voor de ZW

Financiële regelingen voor werkgevers

• Re-integratiesubsidies
  • Participatiewet en quotumregeling
  • Financiële voordelen voor bepaalde werknemers, zoals premiekortingen
  • Werkloosheidsregeling

Trainer

De masterclass wordt verzorgd door een zeer ervaren trainer. Zij brengt u op prettige wijze de zowel de theorie en als de toepassing in de dagelijkse praktijk bij. U ziet gelijk hoe u kunt profiteren van de nieuwe kennis die u opdoet in de Masterclass.

Certificaat

Alle deelnemers ontvangen een certificaat na het afronden van de training.

In-company

Het is mogelijk om de Masterclass Sociale Zekerheid voor HR-professionals ook in-company aan te bieden. Het voordeel hiervan is dat de cursus meer op maat aangeboden kan worden. Onderdelen die belangrijk zijn voor uw organisatie kunnen op de voorgrond geplaatst worden of extra aan de cursus toegevoegd worden.

Bij de samenstelling van de in-company groepen kan rekening worden gehouden met de diverse functiegroepen en hun werkzaamheden. De maximale groepsgrootte is 15 deelnemers en op verzoek kan er een examen worden afgenomen.