Opleiding tot Financieel Medewerker Uitkeringsadministratie
Algemeen
Financieel Medewerkers Uitkeringsadministratie zijn erg gewild bij gemeenten. De (beroeps)opleiding tot Financieel Medewerker Uitkeringsadministratie leidt je op voor deze functie. Haal je diploma bij SV Land in een opleiding van 8 dagen.
Doel
Na afloop van deze opleiding heb je voldoende kennis om een goede start te maken op de afdeling Uitkeringsadministratie.
- Je hebt kennis van de verschillende soorten uitkeringen en de opbouw daarvan.
- Je bent in staat om de inkomsten en uitkeringen van cliënten te berekenen en te verwerken.
- Je hebt geleerd een uitkeringsdossier op een correcte wijze administratief te verwerken, heeft voldoende kennis opgedaan om Klantmanagers te ondersteunen bij inkomensgerelateerde zaken.
- Je weet het gemeentelijk beleid op het gebied van toeslagen en verlagingen toe te passen.
Doelgroep
De opleiding is ideaal voor startende medewerkers op een uitkeringsadministratie. Ook is de opleiding interessant als je een carrièreswitch overweegt.
Programma
- Dag 1 – Participatiewet – algemeen
- Dag 2 – Participatiewet – vaststellen recht bijstand
- Dag 3 – Participatiewet – financiële situatie
- Dag 4 – Participatiewet – verantwoordelijkheid en verplichtingen
- Dag 5 – Participatiewet – berekening bijstandsnormen
- Dag 6 – Participatiewet – lezen loonstroken
- Dag 7 – Participatiewet – belastingen
- Dag 8 – Participatiewet – administratie bijstand
Om de functie van Financieel Medewerker Uitkeringsinstantie goed te kunnen uitoefenen is basiskennis van de Participatiewet vereist. In deze opleiding gaat het niet niet om de Participatiewet als geheel, maar de onderdelen daaruit die voor de dagelijkse handelingen van een Financieel Medewerker Uitkeringsinstantie relevant zijn.
Het gaat dus om specifieke vragen als: wat is een alleenstaande, wat is een gezamenlijke huishouding, wat is de kostendelersnorm, wie krijgt welke uitkering, wat verstaat men onder een eventuele krediethypotheek, wat is een bestuurlijke boete, hoe hoog is deze boete en wanneer wordt de uitkering afgestemd.
Bekijk het detailprogramma (PDF)
Hybride opleiding
SV Land verzorgt hybride opleidingen. Een hybride leeromgeving combineert klassikaal en online lesgeven. De cursist mag kiezen of hij/zij naar Zoetermeer komt voor een klassikale les of dat hij/zij de les online volgt, vanaf een eigen werkplek.
Vanuit ons professionele, hybride opleidingslokaal krijgen online cursisten en klassikale cursisten gezamenlijk dezelfde training, van dezelfde docent en met hetzelfde lesmateriaal.
De groepsgrootte blijft vergelijkbaar met onze volledig klassikale trainingen (maximaal 15 personen), zodat er voor iedereen ruimte is om vragen te stellen, antwoorden te geven en mee te doen aan eventuele discussies in de groep.
Hierdoor ben je – waar je je ook bevindt – ervan verzekerd dat je daadwerkelijk onderdeel uitmaakt van de groep en krijg je de individuele aandacht die nodig is.
Certificaat en Diploma
Na het afronden van de Opleiding tot Financieel Medewerker Uitkeringsadministratie ontvang je een certificaat.
Ook is er de mogelijkheid om een examen af te leggen en het diploma te behalen. Hiervoor berekenen wij een toelage van € 149,- bovenop het all-in-one tarief.
✓bewijs van opgedane kennis en behaalde vaardigheden
✓waardevolle toevoeging aan je CV
✓startpunt voor nieuwe carrière stappen
Trainer
De opleiding wordt verzorgd door een ervaren trainer die in de dagelijkse praktijk werkzaam is. De trainer brengt je op prettige wijze de theorie en daaraan gekoppeld de toepassing in de dagelijkse praktijk bij.
Deze praktijkervaringen zorgen ervoor dat de training nooit droog of saai wordt. Je ziet gelijk hoe je kunt profiteren van de nieuwe kennis die je opdoet.
Inhaalmogelijkheid
Het kan uiteraard voorkomen dat je een bijeenkomst mist. Als de planning het toelaat, kan je de gemiste bijeenkomst op een ander moment inhalen. Neem hiervoor contact op met de afdeling Opleidingen (opleidingen@svland.nl).
Incompany
De Opleiding tot Financieel Medewerker Uitkeringsadministratie kan ook incompany worden gegeven.
Een incompany training brengt een aantal voordelen met zich mee:
- Aan de hand van je wensen kunnen wij onderdelen die belangrijk zijn voor jouw organisatie op de voorgrond plaatsen of aan het trainingsprogramma toevoegen.
- Deelnemers hoeven niet ver te reizen, want de docent/trainer komt naar ze toe!
- Wanneer meerdere mensen uit dezelfde organisatie een opleiding/training willen volgen, dan is een incompany traject al snel financieel aantrekkelijk.
Bij de samenstelling van de incompany groepen kan rekening worden gehouden met de diverse functiegroepen en hun werkzaamheden. De maximale groepsgrootte is 15 deelnemers en op verzoek kan er een examen worden afgenomen.