Training Motiverende Gespreksvoering

Eerdere cursisten hebben deze opleiding met een 8.7 beoordeeld.

Algemeen

De 3-daagse basistraining Motiverende Gespreksvoering is grotendeels gebaseerd op Motivational Interviewing. Dit is een evidence based gesprekstechniek en deze is bij uitstek geschikt om gedragsverandering bij uitkeringsgerechtigden en zieke werknemers tot stand te brengen.

De participatiesamenleving komt pas tot volle bloei als iedereen in staat is tot zelfregulatie en zelfsturing. Of het nu gaat om cliënten met een uitkering of een situatie waarbij arbeidsongeschiktheid of ziekte een rol speelt, de cliënt of werknemer zal zoveel mogelijk moeten worden gemotiveerd om, voor zover dat in hun vermogen ligt, te participeren. Dit vraagt veel van bijvoorbeeld een Casemanager Verzuim, Klantmanager of Arbeidsdeskundige.

Doelgroep

De training is bedoeld voor wie te maken heeft met verzuim, uitkeringssituaties of re-integratie. Denkt u aan:

 • Klantmanager Inkomen of Werk
 • Re-integratiecoach
 • Arbeidsdeskundige
 • Casemanager Verzuim
 • Casemanager UWV
 • Medewerker Arbodienst
 • Fraudemedewerker / Handhaver
 • Medewerker Bezwaar en Beroep
 • Medewerker Boete
 • Medewerker Debiteuren

Programma

Deelnemers beheersen na afloop van de training alle technieken van Motiverende Gespreksvoering en kunnen deze in de praktijk toepassen. Tijdens de basistraining wordt de theorie uitgediept. Daarnaast formuleren deelnemers individuele leerdoelen in de omgang met cliënten. Tijdens interactieve oefeningen en rollenspelen staat de ontwikkeling van deze individuele leerdoelen centraal.

De wisseling tussen theorie en oefeningen had een goede balans, waardoor ik de gehele training alert en fit/helder heb kunnen volgen (zonder moment van “inkakken”). Complimenten!
Cursist over deze training

Trainer

De training wordt verzorgd door een zeer ervaren trainer met ruime praktijkervaring in Motiverende Gespreksvoering.

Hybride opleiding

SV Land verzorgt hybride opleidingen. Een hybride leeromgeving combineert klassikaal en online lesgeven. De cursist mag kiezen of hij/zij naar Zoetermeer komt voor een klassikale les of dat hij/zij de les online volgt, vanaf een eigen werkplek.
Vanuit ons professionele, hybride opleidingslokaal krijgen online cursisten en klassikale cursisten gezamenlijk dezelfde training, van dezelfde docent en met hetzelfde lesmateriaal.

De groepsgrootte blijft vergelijkbaar met onze volledig klassikale trainingen (maximaal 15 personen), zodat er voor iedereen ruimte is om vragen te stellen, antwoorden te geven en mee te doen aan eventuele discussies in de groep.
Hierdoor bent u – waar u zich ook bevindt – ervan verzekerd dat u daadwerkelijk onderdeel uitmaakt van de groep en krijgt u de individuele aandacht die nodig is.

PE-punten

De Training Motiverende Gespreksvoering is geaccrediteerd. Arbeidsdeskundigen aangesloten bij de NVvA ontvangen 9 PE-punten na het afronden van de driedaagse basistraining.

Diploma

Alle deelnemers ontvangen een diploma na het afronden van de training.

Inhaalmogelijkheid

Het kan uiteraard voorkomen dat u een bijeenkomst mist. Als de planning het toelaat, kunt u de gemiste bijeenkomst op een ander moment inhalen. Neem hiervoor contact op met de afdeling Opleidingen (opleidingen@svland.nl).

In-company

De Training Motiverende Gespreksvoering kan ook in-company worden gegeven.
Een in-company training brengt een aantal voordelen met zich mee:

 • Aan de hand van uw wensen kunnen wij onderdelen die belangrijk zijn voor uw organisatie op de voorgrond plaatsen of aan het trainingsprogramma toevoegen.
 • Deelnemers hoeven niet ver te reizen, want de docent/trainer komt naar ze toe!
 • Wanneer meerdere mensen uit dezelfde organisatie een opleiding/training willen volgen, dan is een in-company traject al snel financieel aantrekkelijk.

Bij de samenstelling van de in-company groepen kan rekening worden gehouden met de diverse functiegroepen en hun werkzaamheden. De maximale groepsgrootte is 15 deelnemers en op verzoek kan er een examen worden afgenomen.

8.7
Eerdere cursisten hebben deze opleiding beoordeeld
Inhoud
8.8
Materiaal
8.2
Trainer
9.0