‘In deze baan kan ik mijn gevoel voor rechtvaardigheid kwijt’

Te vaak zag Veerle van Steenhardt Carré in haar vorige baan als sociaal raadsvrouw dat cliënten misbruik maakten van de sociale zekerheid. Als toezichthouder bij SV Land kan ze daar nu daadwerkelijk iets aan doen.

Veerle: “Diep in mij zit een gevoel voor rechtvaardigheid. De sociale zekerheid moet gebruikt worden zoals hij bedoeld is: als vangnet voor mensen die echt niet zonder steuntje in de rug kunnen. In mijn vorige baan zag ik dat vaak misgaan. Juist daarom ben ik bij SV Land op mijn plek.”

Aanknopingspunten

Als toezichthouder moet Veerle controleren of studenten daadwerkelijk op het adres wonen wat ze  doorgegeven hebben voor hun studiefinanciering.

“Er zijn verschillende aanknopingspunten waardoor DUO vermoedt dat een student gewoon bij zijn/haar ouders woont, in plaats van op het door hen opgegeven adres. Ik leg dan, samen met een collega, een huisbezoek af op het adres waar de student staat ingeschreven om er achter te komen of het verhaal klopt of niet.”

SV Land biedt ons opleidingen en trainingen om onze vaardigheden te verbeteren.

Een confrontatiegesprek is niet altijd gemakkelijk. Veerle: ‘SV Land biedt ons gelukkig opleidingen en trainingen om onze vaardigheden te verbeteren. Dankzij die trainingen weet ik vaak de juiste vragen te stellen en krijg ik de medewerking die ik nodig heb.

Doorgroeien

Veerle koos ervoor om niet alleen kennis op te doen en beter te worden in haar vak, maar ook door te groeien naar een nieuwe functie. Sinds een jaar is ze projectleider.

“Ik hou van hard werken en begon uit mezelf nieuwe collega’s in te werken. Dat bleef niet onopgemerkt en voor ik het wist, mocht ik meer verantwoordelijkheid nemen en andere collega’s aansturen in hun werk.”

Ik kan thuis werken als ik wil, maar ben toch het liefst op kantoor.

Ook als het gaat om de dagelijkse invulling van haar job staat Veerle zelf aan het roer. “Ik reis veel, maar kan ook thuis aan de slag als ik dat wil. Toch ben ik vaak op kantoor te vinden, omdat ik geniet van de sfeer en de collega’s om mij heen.

Voldoening

Veerle: “Nog steeds zie ik soms fraude onder mijn ogen gebeuren waar ik niets tegen kan doen. Maar SV Land biedt mij de mogelijkheid om een verschil te maken. Daar vind ik veel voldoening in.”

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Wij maken gebruik van cookies. Gaat u akkoord met deze cookies, klik dan op 'Accepteren'. Meer informatie

Wij gebruiken verschillende soorten cookies. Deze zijn er allereerst om u de beste gebruikerservaring te geven en daarnaast om ons inzicht te geven in hoe de website gebruikt wordt. We gebruiken functionele, analytische en tracking cookies. U leest er meer over in ons cookiebeleid.

Sluiten