Weener XL: “De specialisten van SV Land vervullen een cruciale rol om een voorliggende voorziening voor elkaar te krijgen.”

Marloes Nijkamp, teamleider Inkomen bij Weener XL, vertelt graag over de samenwerking met SV Land voor voorliggende voorzieningen. Weener XL waardeert het partnerschap met SV Land vanwege de gespecialiseerde kennis die zij bieden. Dit stelt de consulenten bij Weener XL in staat om zich te concentreren op hun kernwerkzaamheden, terwijl de specialisten van SV Land zich richten op complexe zaken rond voorliggende voorzieningen.

“Wat echt fijn is, is dat je de specialistische kennis bij de specialisten houdt. Hierdoor kan mijn team consulenten zich volledig focussen op hetgeen wat ze moeten uitvoeren. De specialisten van SV Land zijn uitermate geschikt om ons volledige team consulenten te ondersteunen. Ze halen de krenten uit de pap, die je anders mist.” Aldus Marloes Nijkamp.

SV Land voegt waarde toe door complexe gevallen grondig te analyseren en specialistische kennis te leveren aan het team van Weener XL, waardoor het team van Marloes wordt versterkt.

“Ze pakken die aanvragen ook van A tot Z op, ze ontzorgen de consulenten echt. Het is dus niet alleen een advies, maar ook daadwerkelijk het aanvragen, het klantencontact en het blijven monitoren. Het voelt echt als een volledige ontzorging. Het gezegde “Ze zeggen wat ze gaan doen, en doen wat ze zeggen” lijkt bij SV Land zeker van toepassing te zijn.”

“De consulenten werken nauw samen met de specialisten van SV Land. Dankzij regelmatige trainingssessies en hun aanwezigheid tijdens werkoverleggen, worden de consulenten ondersteund in het herkennen en benutten van voorliggende voorzieningen.”

Voor organisaties die nog twijfelen over samenwerking met SV Land, adviseert Marloes om te kijken naar de concrete resultaten en voordelen die deze samenwerking kan opleveren.

“Probeer het gewoon, na zes maanden kan altijd nog gezegd worden, we hebben niks gevangen dus we stoppen ermee. Maar met een half jaar acht uur per week heb je al zo’n goede vangst dat het zichzelf bewijst en dat je er dus geen spijt van krijgt er alsnog mee door te gaan. Dit betaalt zichzelf.”

Waarom SV Land?

In een tijd waarin efficiëntie en rechtmatigheid van essentieel belang zijn, heeft SV Land bewezen een waardevolle partner te zijn voor organisaties zoals Weener XL, waarbij zij niet alleen ondersteuning bieden, maar ook daadwerkelijk bijdragen aan het verbeteren van de dienstverlening aan de burger.

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Bezoek onze pagina Voorliggende Voorzieningen.