Casemanagement verzuim

Goed verzuimbeleid draagt bij aan een gezonde organisatie. Het voorkomen van langdurig verzuim is erg belangrijk voor een organisatie.  Hoe voorkom je dat verzuim onnodig lang duurt en dat er gewerkt wordt aan inzetbaarheid en het oplossen van problemen?

De inzet van een ervaren Casemanager Verzuim kan dan dé oplossing zijn. Wat brengt een Casemanager Verzuim u?

  • Begeleiding van uw zieke medewerkers in uw eigen team met leidinggevenden en HR
  • Overnemen en monitoren van verzuim vanaf een bepaald moment (bijv. vanaf dag 1)
  • Wet en regelgeving Poortwachter bewaken en uitvoeren
  • Sturing en overleg adviezen bedrijfsarts
  • Oplossen van factoren die het verzuim veroorzaken
  • Samen met de leidinggevende de mogelijkheden naar werk bekijken
  • Persoonlijk contact medewerker, leidinggevende en HR

Een zieke werknemer kost een organisatie al gauw tussen de € 250,- en € 450,- per dag.

Voordelen van Casemanagement Verzuim

Het grote voordeel van Casemanagement Verzuim is dat de casemanager binnen uw team de regie houdt over uw verzuimdossiers en stuurt op alle partijen zoals de leidinggevenden en de bedrijfsarts/ arbodienst.

Wanneer er sprake is van tegengestelde belangen, is de Casemanager Verzuim uw regisseur om met alle partijen in overleg te gaan. De ervaring van de Casemanager bij complex verzuim en het oplossen van problemen om inzetbaarheid te vergroten is hierbij zeer welkom.

Onafhankelijke kennis en ervaring

Met Casemanagement Verzuim van SV Land haalt u onafhankelijke kennis en ervaring in huis, zodat u als werkgever grip op verzuim krijgt en betere sturing kunt houden op de bedrijfsarts. Niet alleen besteedt u een lastig stukje werk uit: u profiteert er bovendien van als werkgever.

Met Casemanagement Verzuim van SV Land helpt u (langdurig) zieke medewerkers hun inzetbaarheid te vergroten én bespaart uw organisatie veel onnodige verzuimkosten.

Schakel ook Casemanagement Verzuim in en vul direct het formulier hieronder in. Wilt u liever eerst wat meer informatie over het functioneren van een Casemanager Verzuim? Belt u dan met Davine van den Ban via telefoonnummer 06-46132471. Per mail is ook mogelijk; dvandenban@svland.nl.

 

  • Wij respecteren uw Privacy en gebruiken de bovenstaande gegevens enkel en alleen om contact met u op te nemen voor het verstrekken van meer informatie.