Uitvoering ZBO-procedure

Bent u eigenrisicodrager WGA? Dan bent u niet alleen financieel verantwoordelijk voor het ondersteunen van arbeidsongeschikte (ex)werknemers, maar ook voor re-integratie en begeleiding. Weigert uw (ex)werknemer echter hier aan mee te werken, dan kunt u SV Land inschakelen.

Een arbeidsongeschikte (ex)medewerker die niet bij de bedrijfsarts verschijnt of die geen inlichtingen wil verstrekken die u nodig hebt voor het dossier. Een hoofdpijndossier voor u als eigenrisicodrager.

Correcte ZBO-procedure

Om uw arbeidsongeschikte (ex)werknemer tot medewerking te dwingen, moet u de procedure volgens de Algemene Wet Bestuursrecht nauwkeurig volgen. Zo moet u een schriftelijke waarschuwing sturen, de arbeidsongeschikte (ex)medewerker een hoorzitting aanbieden, een hoorcommissie samenstellen, bepalen hoe hoog de sanctie mag zijn die u kan opleggen, enzovoorts.

Veel werkgevers hebben hiervoor niet de kennis in huis of kunnen hier geen medewerkers voor vrij maken. SV Land werkt echter met zeer gespecialiseerde juridische medewerkers die dit gedeelte voor u oppakken kunnen.

Hulp bij juridische stappen

Namens u volgen wij de correcte Zelfstandig Bestuurs Orgaan (ZBO) procedure om uw arbeidsongeschikte (ex)werknemer aan te sporen tot medewerking. Meestal is een waarschuwingsbrief genoeg, maar als uw (ex)werknemer blijft weigeren kunnen wij alle stappen zetten die nodig zijn volgens de wet.

Een hoofdpijndossier die u aan ons overdragen wilt? Meld u aan via het onderstaande formulier of bel voor meer informatie eerst met Tjerk Moraal, telefoonnummer 079-3734400.

 

  • Wij respecteren uw Privacy en gebruiken de bovenstaande gegevens enkel en alleen om contact met u op te nemen voor het verstrekken van meer informatie.