Wmo-consulent: opleidingen & vacatures

Ben jij Wmo-consulent of wil je dat worden? Dan vind je bij SV Land opleidingen die je helpen beter te worden in je vak. Ook vind je bij ons vacatures zodat je door kunt groeien van beginner naar specialist.

Een Wmo-consulent wordt ook wel Indicatieadviseur genoemd. Ben jij Wmo-consulent dan heb je een mooi en dankbaar beroep. Je helpt burgers met zorgvragen aan passende hulp voor Wmo-voorzieningen. Dankzij jouw hulp kunnen zij langer thuis blijven wonen, wat prettig voor henzelf is, maar ook de zorg in Nederland ontlast.

Voor Wmo-consultenten heeft SV Land diverse opleidingen beschikbaar

Beroepsopleiding Wmo-consulent

Allereerst is er de Opleiding tot Wmo-consulent / Indicatieadviseur. Deze beroepsopleiding leidt je in 8 dagen op voor dit vak. Na het afronden van de opleiding ontvang je een diploma en kan je aan de slag als Wmo-consulent bij een Nederlandse gemeente.

Op de website staat uitgebreid besproken welke stof voorbij komt in de opleiding. De trainers komen uit de beroepspraktijk en het is dus niet zo gek dat deze CRKBO-erkende opleiding door onze cursisten beoordeeld wordt met een 8,5.

N.B. Wil je Wmo-consulent worden, maar ben je nu werkloos of zit je in de ziektewet? Dan kan het zijn dat de overheid de gehele opleiding voor je wil betalen. Wmo-consulent is namelijk aangemerkt als ‘Kansrijk beroep’ door het UWV.
Meer informatie

Vakinhoudelijke trainingen voor Wmo-consulenten

Voor Wmo-consulenten die al aan het werk zijn zijn ook trainingen en opleidingen beschikbaar die hen helpen om beter te worden in hun vak. Denk aan:

Doorgroeien als Wmo-consulent

  • Wmo-consulenten en Indicatieadviseuren die willen doorgroeien kunnen erover nadenken om zich te specialiseren Adviseur Voorliggende Voorzieningen. In deze rol adviseer je gemeenten over regelingen die “voorliggend” aan de wmo zijn.Veel gemeente betalen ten onrechte voor voorzieningen, terwijl de kosten hiervoor eigenlijk onder een andere regeling zouden moeten vallen. Als Specialist Voorliggende Voorzieningen help je gemeenten hun dossiers op te schonen, waarmee zij niet alleen orde in de chaos scheppen, maar ook aanzienlijk kunnen besparen.
  • Een andere optie is om door te groeien van Wmo-consulent naar Handhavingsspecialist. In deze rol zoek je naar frauduleus gebruik van overheidsgelden door burgers (waaronder de Wmo) en leg je huisbezoeken af om dit te controleren. Deze baan is een uitdagende baan voor mensen die goede people-skills bezitten en ervan genieten om regelmatig naar buiten te gaan.
  • De laatste optie is om van Wmo-consulent door te groeien naar Toezichthouder Rechtmatigheid. In deze rol help je gemeenten om zorgfraude op te sporen, niet van individuelen maar van grotere zorgbedrijven. Je moet in deze rol vaak samenwerken met andere gemeenten en de grootste “boeven” te pakken. Een uitdagende én zinvolle baan, omdat je hiermee Nederland rechtvaardiger maakt en ervoor zorgt dat de zorg in Nederland beter en betaalbaarder wordt.

Wmo-consultent vacatures

Regelmatig heeft SV Land ook vacatures open staan voor Wmo-consulenten. Soms zoeken we voor een Wmo-consulent voor een gemeente, maar regelmatig zoeken we ook ervaren Wmo-consulenten die het leuk vinden om bij SV Land zelf in dienst te komen en vanuit SV Land gedetacheerd willen worden bij diverse gemeenten in de regio.

Als we een vacature open hebben staan, vind je deze hieronder.

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief