Let op! Voor deze opleiding kan je wellicht subsidie aanvragen bij het UWV.

Lees meer...

Crov-opleidingĀ® | RNVC erkende HBO opleiding

Crov-opleiding

Wil je graag over de juiste kennis en vaardigheden beschikken om de volwaardige functie van CrovĀ® te vervullen? Dan is de Crov-opleiding: Casemanager regie op Verzuim (CrovĀ®) de juiste keuze.

Wat is een Casemanager regie op verzuim?
Als CrovĀ® ben je werkzaam in de praktijk van ziekteverzuim en draag je bij aan het voorkomen of beperken van de schadelast. Je regisseert proactief het verzuimproces op casusniveau en zorgt daarbij voor optimale samenwerking tussen werkgever, werknemer, bedrijfsarts en andere in te zetten professionals.

Het doel is om de zieke werknemer zo snel mogelijk te laten re-integreren. Je zorgt dat dit op een zorgvuldige en juridisch juiste wijze wordt uitgevoerd waarbij je rekening houdt met soms uiteenlopende belangen. Je draagt bij aan het verbeteren van verzuimbeleid en bevordert duurzame inzetbaarheid.

Verzuim klinkt saai, maar is Ć©Ć©n van de meest dynamische vakgebieden in Nederland.
Trainer Ruth Ravensteijn

Geaccrediteerd als post HBO opleiding

Onze Crov-opleiding is geaccrediteerd als post HBO opleiding. Na succesvolle afronding van de opleiding mag je de titel CrovĀ® voeren en ontvang je door de beroepsvereniging RNVC erkend diploma.

Doelgroep en toelating

Heb je je HBO-studie (net) succesvol afgerond of ben je werkzaam in het vakgebied verzuim en sociale zekerheid, bijvoorbeeld als casemanager, leidinggevende, medewerker HRM of arbeidsdeskundige bij een werkgever, inkomensverzekeraar, intermediair of arbodienst? Dan is de Crov-opleiding een goede vervolgstap voor je carriĆØre.

Heb je geen HBO-diploma? Dan wordt je individuele situatie bekeken. Een entreetoets kan deel uitmaken van de procedure.

Voor het volgen van de Crov-opleiding is basiskennis van de Wet verbetering Poortwachter, ZW en WGA ook een vereiste. Bezit u deze kennis niet, dan is onze driedaagseĀ Basisopleiding Casemanager VerzuimĀ een goede start.

Programma

Samenvatting programma
 • OriĆ«ntatie en positionering casemanagement bij verzuim en re-integratie
 • Sociaal recht: het arbeidsrecht
 • Publiek recht: Sociale Zekerheid (Wvp, ZW, WIA)
 • Hybride stelsel en financiering
 • Visie op verzuim Verzuimmodellen
 • Werkproces Wet Verbetering Poortwachter (UWV specifiek)
 • De bedrijfsarts over lichamelijke klachten
 • De bedrijfsarts over psychische klachten
 • Maatschappelijke ontwikkelingen
 • Management en organisatie
 • Professionele gespreksvaardigheden – telefonische communicatie
 • Praktijkopdracht Crov

Bekijk het detailprogramma hier (PDF)

ā€˜De CROV-opleiding verbreed je blik en verdiept je inzichtā€™
Astrid van Heck
Lees het interview

Praktische informatie

Beschermde Titel
SV Land is officieel geaccrediteerd voor de Crov-opleiding: Post HBO opleiding tot Casemanager regie op Verzuim. Dit betekent dat u na een succesvolle afronding van de opleiding, zich kunt inschrijven als register-lid bij de RNVC. Zodra u zich heeft ingeschreven krijgt u de beschermde titel CrovĀ®.

Examen
Bij deze Post HBO Opleiding behoort een diploma. Om de opleiding succesvol af te ronden dient de cursist zowel het theorie- als het praktijkexamen te maken. Deze examens moeten met minimaal een ‘voldoende’ worden afgerond. Beide examens zijn inbegrepen in de kosten. Wanneer een examen niet met een voldoende worden afgerond is het mogelijk om een herexamen te doen. Een herexamen van de theorie is in de prijs inbegrepen. Het herexamen praktijk is uitbesteed aan het Examenadviesburo. De kosten van een herexamen praktijk bedragen daardoor ā‚¬650,-.

Trainers
De docenten van SV Land werken samen aan toepassing van je kennis en vaardigheden om zo direct toepasbare competenties te ontwikkelen. Zij zijn allen in de dagelijkse praktijk werkzaam en hebben actuele kennis.

Incompany

Bij alle opleidingen is het mogelijk om maatwerk te leveren en onderdelen die belangrijk zijn voor uw organisatie op de voorgrond te plaatsen of aan het opleidingsprogramma toe te voegen. Bij de samenstelling van de groepen kan rekening worden gehouden met de diverse functiegroepen en hun werkzaamheden.

Kansrijk beroep

De Crov-opleiding is door het UWV als een zogenaamd “Kansrijk Beroep”Ā gekwalificeerd. Dat betekent datĀ werklozen die een uitkering ontvangen van het UWV de opleidingskosten geheel of gedeeltelijk door het UWV vergoed kunnen krijgen.

Wil je meer weten over deze regeling en hoe je hiervan kunt profiteren? Klik dan op de onderstaande button.

Kansrijke Beroepen

Adresgegevens

SV Land
Rƶntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief