ERD voor werkgevers

Afgeronde Afbeeldingfrequent verzuimgesprekAls werkgever bent u twee jaar verantwoordelijk voor de uitkeringskosten Ziektewet wanneer een werknemer ziek uit dienst gaat. Voor de WGA-kosten geldt maar liefst een periode van 10 jaar waarvoor u verantwoordelijk bent.

Steeds meer werkgevers overwegen eigenrisicodrager te worden. Als Eigenrisicodrager kunt u:

  • meer grip krijgen op de Ziektewet en/of WGA-risico’s;
  • de uitkeringsgerechtigde ex-medewerkers een betere begeleiding bieden;
  • kosten besparen op het Ziektewet en/of WGA-risico van uw onderneming.

Het is belangrijk dat u een afweging maakt om eigenrisicodrager te worden voor de Ziektewet, voor de WGA of voor beiden.

(Kleine en middelgrote werkgevers kunnen deze besparing realiseren wanneer zij te maken hebben met een hoge sectorpremie.)

Rekenvoorbeeld kostenbesparing

Wat is eigenrisicodragerschap?

Werkgevers betalen de uitkeringskosten in de standaardsituatie van publieke verzekering via de gedifferentieerde premie aan de Belastingdienst. In veel gevallen is deze premie hoger dan dat er daadwerkelijk aan uitkeringen is uitgekeerd.

Wanneer u besluit eigenrisicodrager WGA te worden bent u verplicht te zorgen voor een private verzekeringsdekking. Bij de Ziektewet geldt geen verplichting voor private verzekering en draagt u de uitkeringskosten zelf.

Daarnaast zorgt u ervoor, dat de begeleiding van uw uitkeringsgerechtigde ex-werknemers goed geregeld is.Quiz doorverwijzing


Eigenrisicodragerschap afbeelding

Ontdek of u klaar bent voor Eigenrisicodragerschap

Neem onze quiz en ontvang waardevolle inzichten voor werkgevers.

Start de quiz

Ondersteuning bij uitvoering eigenriscodragerschap

Heeft u de keuze gemaakt om eigenrisicodrager te worden, dan is een goede grip en uitvoering van groot belang.

SV Land ondersteunt organisaties al meer dan 20 jaar bij sociale zekerheidsvraagstukken, waaronder eigenrisicodragen. Onze specialisten staan voor u klaar! Bekijk onze diensten hieronder of neem direct contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Advies nodig?

Ons Sociale Zekerheidsstelsel is complex, elke werkgever is anders, verschilt van omvang en verschilt in risico. Heeft u daarom behoefte aan een gedegen onafhankelijk onderzoek, dan kan SV Land dit voor u uitvoeren.

Vraag een adviesgesprek aan

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief