Casemanager opleiding: voor wie zich specialiseren wil in verzuim

Ben jij HR-medewerker of personeelsfunctionaris en heb je interesse in het onderwerp verzuim? Laat je dan opleiden tot Casemanager Verzuim. Onze casemanager opleiding helpt je aan een stevig fundament én een rechtsgeldig diploma.

Onze casemanager opleiding is de ideale basis om voor de volgende stap in je carrière. We bereiden je voor op een functie als Casemanager Verzuim, Casemanager WGA of Casemanager ZW.

In deze functie help jij organisaties verzuim aan te pakken en te verminderen. Daarmee help je zowel de werkgever als de werknemer en werk je letterlijk en figuurlijk aan een gezond bedrijf.

Casemanager opleiding: wat ga je leren?

In de Basisopleiding Casemanager Verzuim leer je in drie dagen alles rondom de verzuimwetgeving (Wet verbetering Poortwachter en de WIA), je leert die wetgeving toe te passen in de praktijk en bovendien wat jouw rol als Casemanager daarin zou kunnen zijn.

Na afloop van de opleiding ben je in staat om leidinggevenden te adviseren over verzuim en arbeidsongeschiktheid. Je weet precies welke acties van een werkgever gevraagd worden als het gaat om correcte processen rondom verzuim. Je weet hoe je optimaal kunt samenwerken met de bedrijfsarts en welke aanpassingen er mogelijk zijn voor werknemers met diverse beperkingen.

Mix van theorie en praktijk

De casemanager opleiding van SV Land staat bekend als een opleiding waarin de theorie levendig gemaakt wordt door praktische voorbeelden en casussen. Die casussen komen niet alleen van de trainers, maar ook van de deelnemers zelf. Je krijgt dus zowel een stevige theoretisch fundament als ook de tools om daar praktisch mee aan de gang te gaan.

Casemanager opleiding: aanvullingen en specialisaties

Ook voor ervaren Casemanagers biedt SV Land diverse opleidingen en trainingen aan. Met deze opleidingen kan je je verder specialiseren in het vak, of doorgroeien naar Casemanager CROV of RCCM. Een greep uit de mogelijkheden:

 • Training WvP / WIA
  Deze training bestaat uit twee dagen en helpt je om nóg meer te begrijpen van deze wet. Deze training overlapt voor een groot deel met dag 1 en 2 van de Basisopleiding Casemanager Verzuim, maar gaat dieper op de stof in.
 • Training Eigenrisicodragerschap ZW / WGA en Duurzame Inzetbaarheid
  Deze training is speciaal voor Casemanagers in organisaties die eigenrisicodrager zijn (particulier verzekert zijn tegen verzuimkosten) of overwegen dat te worden. Ook duurzame inzetbaarheid is een deelonderwerp waar dieper op in wordt gegaan.
 • Masterclass – Actualiteiten Sociale Zekerheid voor HR professionals
  Deze training is echt een must voor Casemanagers! Elk jaar biedt SV Land deze één keer aan. Op deze dag hoor je alles over de ontwikkelingen rondom verzuim en sociale zekerheid waar je van op de hoogte moet zijn als professional.
 • Incompany training verzuimaanpak voor leidinggevenden
  Dit is dé training waar jij als Casemanager jouw leidinggevenden op kan attenderen. In 1 dag worden teamleiders en managers klaargestoomd om verzuim beter en effectiever aan te pakken én zoveel mogelijk te voorkomen. Het gaat over wat kan en mag volgens de geldende wetgeving, maar ook over de ‘zachte’ kant van verzuim: hoe ga je het gesprek aan en hoe zorg je ervoor dat verzuimende medewerkers zelf ook de verantwoording gaan voelen om aan hun terugkeer te werken?
 • Post HBO opleiding tot Casemanager Regie op Verzuim (CROV)
  CROV is een beschermde titel voor Casemanagers die op meta-niveau sturing geven aan verzuimbeleid en de uitvoering daarvan in een organisatie. Als CROV Casemanager ben je de spil in het web tussen de werkgever, de werknemer, de bedrijfsarts en andere professionals. Dé volgende stap voor Casemanager die door willen leren en zich willen specialiseren.

Schrijf je in!

Al onze casemanager opleidingen zijn CRKBO-erkend en zijn zowel klassikaal als online te volgen. Onze hybride classroom garandeert dat je ook online deelneemt alsof je zelf in de zaal aanwezig bent.

Daarnaast worden alle casemanager opleidingen ook incompany aangeboden. Dat geeft jou de mogelijkheid om intern met collega’s de opleiding te volgen en die op maat te laten aanpassen aan jouw bedrijf en de uitdagingen waarvoor jouw organisatie staat.

De trainers zijn 100% afkomstig uit de beroepspraktijk en hebben elk jaren ervaring in het vak. Zij doorspekken de stof met praktijkvoorbeelden. Dat maakt de casemanager opleidingen herkenbaar en levendig.

Bekijk alle opleidingen

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief