Duurzame inzetbaarheid

Verzuim aanpakken is goed, maar verzuim voorkomen nog veel beter. Maar hoe doe je dat? Veel organisaties worstelen met deze vraag. SV Land kan u helpen.

Verzuimpreventie is vaak een onduidelijke post op de begroting. Want hoe voorkom je verzuim? Gaat het dan om gratis fruit op het werk of om het verplicht stellen van ontspannende onderdelen onder werktijd? Wat zet er nu werkelijk zoden aan de dijk?

Basisvoorwaarden

SV Land hanteert een aantal basisvoorwaarden als het gaat om het neerzetten van een programma Duurzame Inzetbaarheid. De aanpak van verzuimbeheersing en inzetbaarheid verloopt in een aantal stappen:

  1. Het neerzetten van goed verzuimbeleid
  2. Werken aan verzuimpreventie
  3. Werken aan verzuimbeheersing
  4. Het opzetten van een programma duurzame inzetbaarheid

Hulp nodig?

Hebt u hulp nodig bij het opzetten van goed beleid rondom Duurzame Inzetbaarheid? Onze ervaren specialisten helpen u graag!

Aanvragen

Aanvragen dienstverlening

Vul hieronder uw contactgegevens in als u gebruik wilt maken van onze diensten. Wij nemen dan contact met u op voor een kennismakingsgesprek.

  • Wij respecteren uw Privacy en gebruiken de bovenstaande gegevens enkel en alleen om contact met u op te nemen voor het verstrekken van meer informatie.

Cultuurverandering

Voor een programma Duurzame Inzetbaarheid is draagvlak nodig onder uw medewerkers. Van elke werknemer wordt gevraagd om tijdens het werkzame leven aan te blijven sluiten op actuele en vakinhoudelijke ontwikkelingen om zo maximaal inzetbaar te blijven.

In ruil daarvoor moet de werkgever de randvoorwaarden creëren voor werknemers om hun werk met plezier te kunnen blijven doen. Daarnaast zult u leiderschap moeten tonen en zelf het goede voorbeeld geven.

In sommige organisaties is bovendien een cultuurverandering nodig waarin werkgevers én werknemers op een andere manier gaan denken en praten over de werklast en hun eigen verantwoordelijkheid hierin. SV Land kan u handvatten geven om deze cultuurverandering in gang te zetten.

Het duurzaam inzetbaar houden van werknemers is een flinke opgave waar werkgevers de randvoorwaarden voor moeten creëren.

Duurzame Inzetbaarheid van medewerkers is een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling naar een duurzaam productieve en waardevolle organisatie.

 

Thema’s duurzame inzetbaarheid

Onze Adviseurs hebben de kennis en de praktijkervaring om u te ondersteunen bij het ontwikkelen van een programma Duurzame Inzetbaarheid.

Klik om te vergroten

Klik om te vergroten

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief