adviseur inzetbaarheid

Wat doet een Adviseur Inzetbaarheid?

Verzuim terugdringen, daar kan iedereen met een beetje voorstellingsvermogen zich iets bij voorstellen. Maar verzuim voorkomen, hoe doe je dat? Wat doet een Adviseur Inzetbaarheid eigenlijk op een dag?

“Een Adviseur Inzetbaarheid is een beetje een schaap met vijf poten”, vertelt Bartina Venderbos, manager Verzuim en WGA bij SV Land. “In de praktijk ben je vaak deels casemanager en deels inzetbaarheidsadviseur. Je houdt je dus bezig met de korte termijn én je kijkt ook naar de lange termijn.

Natuurlijk zijn er af en toe brandjes te blussen en dingen die urgent opgelost moeten worden. Maar als Adviseur Inzetbaarheid moet je ook de discipline hebben om wat meer afstand te nemen en processen in gang te zetten die uitval in de toekomst kunnen voorkomen.

Het klinkt misschien grappig, maar een Adviseur Inzetbaarheid is soms degene die de brandblussers op komt hangen terwijl het hier en daar nog smeult.

Het klinkt misschien grappig, maar een Adviseur Inzetbaarheid is soms degene die de brandblussers op komt hangen terwijl het hier en daar nog smeult. Dat voelt misschien niet logisch, maar als je alleen maar achter elk urgent probleem aan blijft hollen, zal de situatie op de lange termijn niet veranderen.”

Waar begin je als je verzuim in de toekomst wilt voorkomen?

“Een Adviseur Inzetbaarheid begint met letterlijk en figuurlijk goed om zich heen te kijken en de situatie analyseren. Wat zie ik gebeuren? Wat zijn de cijfers van het verzuim, maar ook het verloop in de organisatie? Hoe is de sfeer? Met andere woorden: waar lekt het?

Vervolgens gaat een Adviseur kijken hoe de aansturing geregeld is. Welke taken liggen er bij de leidinggevenden ten aanzien van verzuim? Of zijn er in de organisatie bijvoorbeeld zelfsturende teams? Hoe druk zijn leidinggevenden eigenlijk, wat is hun span of control? En wat is overlegstructuur?

Wat doen medewerkers zelf om verzuim te voorkomen? Waar kunnen ze terecht met problemen en weten ze ook dat ze daar terecht kunnen? Er zijn allerlei handige tools om dat te onderzoeken.

Gedurende het onderzoek doet de Adviseur Inzetbaarheid voortdurend al kleine voorstellen te verbetering. Het kan ook zijn dat er op meta-niveau enkele grote aanpassingen gedaan moeten worden, maar het kenmerk van een Adviseur Inzetbaarheid is wel dat hij of zij de zaken pragmatisch aanpakt.

Gedurende het onderzoek doet de Adviseur Inzetbaarheid voortdurend al direct kleine voorstellen ter verbetering..

Een complete reorganisatie zal maar zelden nodig zijn, maar tegelijkertijd kan het wel zijn dat een Adviseur Inzetbaarheid in alle eerlijkheid moet concluderen dat enkele leidinggevenden niet capabel zijn om verzuim effectief aan te pakken. Als werkgever is het zaak die input serieus te nemen en er iets mee te doen.”

Stel dat de Adviseur Inzetbaarheid ontdekt dat er van alles mis is qua beleid. Wat dan?

“Soms is dat inderdaad het geval, maar heel vaak is het niet het beleid waar iets aan ontbreekt, maar is het de bedrijfscultuur.

Je kunt nog zo goed beschreven hebben hoe je overlegstructuur in elkaar zit, maar de bedrijfscultuur bijvoorbeeld zo is dat mensen niets persoonlijks met elkaar delen, dan is het lastig om op tijd te anticiperen op potentiële verzuimsituaties.

Een Adviseur Inzetbaarheid is soms een halve organisatiepsycholoog en het volgende moment een leiderschapscoach. Het goede nieuws is dat een bepaalde bedrijfscultuur echt wel veranderen kan, maar dat vergt visie, lange termijn-denken en veel herhaling en commitment.

Een Adviseur Inzetbaarheid is soms een halve organisatiepsycholoog en het volgende moment een leiderschapscoach.

Wil je een verandering in je bedrijf ten aanzien van verzuim, dan is het dus verstandig om “er iemand op te zetten” en een Adviseur Inzetbaarheid in de arm te nemen.

Dat klinkt wel alsof de detacheringsperiode van een Adviseur Inzetbaarheid dan lang kan duren…

“Ik kan me voorstellen dat je dat denkt. Maar bij SV Land zijn we er juist van overtuigd dat we onszelf zo snel mogelijk weer overbodig moeten maken. Kennis overdragen zit in ons DNA. We doen niet alleen, we leggen ook uit wat we doen en waarom we dat doen.

Bovendien zijn we enorm pragmatisch. Een Adviseur Inzetbaarheid start altijd met het laaghangend fruit, de quick wins: het zijn vaak kleine aanpassingen die al een hoop verschil kunnen maken. En je moet ook denken: leidinggevenden helpen om anders te denken, kost in principe geen geld. Maar het effect ervan kan groot zijn.”

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief