Voormalig werknemer met bijstandsuitkering werd kort ná einde dienstverband ziek.

Geschreven door: Frits Hirschfeld, specialist Voorliggende Voorzieningen

Wist u dat wanneer een voormalig werknemer binnen vier weken na het einde van het dienstverband ziek wordt, de oude werkgever mogelijk verplicht is om loon door te betalen? Dit kan zelfs leiden tot een vervroegde WIA IVA-uitkering bij het UWV.

In een recente zaak werd een voormalig uitzendkracht, die nu van een bijstandsuitkering leeft, ziek in de derde week na zijn dienstverband. Zowel zijn oude werkgever als zijn bewindvoerder en medewerkers van de sociale dienst waren niet op de hoogte van deze regelingen.

Pas na een grondig onderzoek, rond week 64 van zijn ziekte, kwamen deze voorzieningen aan het licht. Gelukkig werd nog net op tijd een aanvraag ingediend voor een vervroegde WIA IVA-uitkering bij het UWV.

De oude werkgever, als eigenrisicodrager voor de Ziektewet, schakelde een bedrijfsarts in die concludeerde dat de ex-werknemer minstens 80% arbeidsongeschikt was.

Dit vormt een sterke basis om de oude werkgever aan te spreken op de verantwoordelijkheid voor loondoorbetaling gedurende 104 weken, vanaf de eerste ziektedag.

Benieuwd naar het vervolg en de afhandeling van deze zaak? Houd onze website in de gaten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Hier gaan wij erop in of deze ex-werknemer daadwerkelijk een ZW uitkering van de oud werkgever kreeg en een vervroegde WIA IVA uitkering van UWV. En uiteraard ook op wat dit betekende voor de bijstandsuitkering.

Heeft u direct al vragen naar aanleiding van deze casus, of kan je niet wachten op het vervolg? Neem direct contact met ons op. 📧 hnaarendorp@svland.nl | 📞 06 81520270

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief