Duurzame inzetbaarheid PO: SV Land helpt

Het primair onderwijs is een branche waarin het verzuim traditioneel hoog is. Een baan in het onderwijs hebben, kan stress met zich meebrengen. En ook wanneer er fysieke beperkingen zijn is het lastig om voor de klas te staan. SV Land helpt scholen en onderwijsinstellingen met duurzame inzetbaarheid PO. 

SV Land is hét kennisinstituut rondom duurzame inzetbaarheid en verzuim. In onze organisatie werken specialisten die vele jaren ervaring hebben, zowel in de private als in de publieke sector. Wij helpen al 20 jaar bedrijven en overheidsinstellingen met het voorkomen en oplossen van (complex en langdurig) verzuim. Bekijk al onze diensten voor het onderwijs hier.

Bedreigingen duurzame inzetbaarheid PO

Het hoge verzuim in het primair onderwijs heeft veel verschillende oorzaken. Dit zijn de top-3 van bedreigingen voor duurzame inzetbaarheid in het PO:

 1. Overspannenheid of burn-out.
  Leerkrachten en docenten hebben regelmatig te veel werk. Ook de inhoud van het werk maakt leerkrachten vatbaar voor burn-out. Een dag voor de klas staan kan immers enorm intensief zijn.
 2. Parttime werken
  In geen enkele andere branche wordt zoveel parttime gewerkt als in het PO. Dat betekent dat uw werknemers hun werk elke week moeten zien te combineren met andere zaken. Daarnaast moet er in de uren die er staan relatief veel gedaan worden.
 3. Vergrijzing
  Veel leerkrachten bereiken zo langzamerhand de pensioengerechtigde leeftijd. Een ouder personeelsbestand brengt bijna automatisch meer verzuim met zich mee door allerlei ‘ouderdomskwalen.’

Hulp nodig bij duurzame inzetbaarheid PO?

Heeft u hulp nodig bij het opstellen van beleid rondom duurzame inzetbaarheid PO? Of heeft u extra handen nodig bij het uitvoeren ervan? Wij helpen u graag!

Aanvragen

Aanvragen dienstverlening

Vul hieronder uw contactgegevens in als u gebruik wilt maken van onze diensten. Wij nemen dan contact met u op voor een kennismakingsgesprek.

 • Wij respecteren uw Privacy en gebruiken de bovenstaande gegevens enkel en alleen om contact met u op te nemen voor het verstrekken van meer informatie.

Hoe houdt u uw personeel duurzaam inzetbaar?

Als schoolleider of HR-medewerker wilt u natuurlijk dat uw medewerkers zo lang mogelijk fit en gezond blijven.

Echter: hoe kunt u ervoor zorgen dat uw personeelsbestand duurzaam inzetbaar blijft? Duurzame inzetbaarheid PO is immers meer dan het uitdelen van gratis fruit op de werkvloer…

SV Land is een ervaren adviseur op het gebied van duurzame inzetbaarheid in het onderwijs. Wij pakken duurzame inzetbaarheid graag op een pragmatische manier aan. Onze dienstverlening richt zich op twee verschillende deelgebieden:

 • Het voorkomen van verzuim

  Het duurzaam inzetbaar houden van uw medewerkers heeft alles te maken met een gezonde werksfeer, vooral ook in de overdrachtelijke zin. Onze adviseurs kijken daarom niet alleen naar de werkdruk, maar ook naar elementen als collegialiteit, transparantie en leiderschap.

  Heerst op uw school een open sfeer waarbinnen uw medewerkers hulp durven vragen en kunnen ontvangen? Onze begeleiding richt zich voornamelijk op een goed doordacht verzuimbeleid, waarin directe leidinggevenden een belangrijke rol vervullen. Daarom maken training en coaching altijd deel uit van het pakket.

 • Het voorkomen van terugval na verzuim

  Deze vorm van begeleiding richt zich op het wegnemen van de zogenaamde verzuim-triggers. In elke onderwijsorganisatie is een top-5 te maken van verzuimoorzaken.

  Vaak kunt u deze oorzaken generiek aanpakken door gerichte interventies in te richten. Wij kunnen u hierbij helpen. Daarnaast is het verstandig om werknemers die terugkomen vanuit verzuim intensief te begeleiden om terugval te voorkomen.

Heeft u hulp nodig bij het opstellen van beleid rondom duurzame inzetbaarheid PO? Of heeft u extra handen nodig bij het uitvoeren ervan? Wij helpen u graag! SV Land heeft ervaren Adviseurs Inzetbaarheid in dienst die op tijdelijke basis in uw organisatie gedetacheerd kunnen worden. Zij helpen u goed beleid te ontwikkelen en trainen uw eigen medewerkers on-the-job.

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief