Ziektewet begeleiding

Doorverwezen via ArboNed?

Sinds kort voeren wij de ziektewet uit voor voormalig klanten van ArboNed. Bent u dit ook? Wij helpen u graag op een andere pagina verder.

Klik hier

Contactformulier Ziektewet / WGA

U kunt gebruik maken van onderstaand contactformulier zodat wij spoedig contact op nemen met u.

  • Wij respecteren uw Privacy en gebruiken de bovenstaande gegevens enkel en alleen om eenmalig contact met u op te nemen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Eigenrisicodrager

Ben jij eigenrisicodrager voor de Ziektewet en/of WGA? Dan bieden wij een dienstverlening aan die perfect bij je past! Zelfs als je nog geen eigenrisicodrager bent en dit overweegt, kunnen wij je van dienst zijn. Wij nemen namelijk graag de verantwoordelijkheid voor de begeleiding van jouw ex-medewerkers op ons. Situaties kunnen zich voordoen waarin je medewerkers ziek uit dienst gaan of zich binnen 28 dagen na uitdiensttreding ziek melden bij het UWV. Lees hieronder verder over alle informatie omtrent de ziektewet en hoe SV Land je hierin kan begeleiden of kom direct met ons in contact. Wij nemen graag de tijd voor je!

Hoe kunnen wij helpen?

Ziektewet

De Ziektewet is een wet die regelt dat werknemers die ziek zijn en niet kunnen werken toch een inkomen krijgen. Als werkgever ben je verplicht om bij ziekte van je werknemer het loon door te betalen gedurende een bepaalde periode, meestal twee jaar. Na deze twee jaar kan de zieke werknemer mogelijk in aanmerking komen voor een WIA-uitkering, zoals de WGA-uitkering, als blijkt dat hij of zij gedeeltelijk arbeidsongeschikt is.

Als eigenrisicodrager ben je verantwoordelijk voor de begeleiding van je zieke werknemers en betaal je zelf de kosten voor de uitkeringen. Het kan dus belangrijk zijn om goede afspraken te maken met je werknemers over hun re-integratie en het voorkomen van langdurig ziekteverzuim, om zo kosten en risico’s te beperken.

Wist je dat:

  • Als eigenrisicodrager je verantwoordelijk bent voor de begeleiding van deze ex-medewerkers, wat wettelijk verplicht is totdat ze weer in staat zijn om te werken of totdat ze instromen in de WGA. Dit kan tot wel 12 jaar duren!
  • De eerste twee jaar betreft de Ziektewet of een loondoorbetalingsverplichting, gevolgd door tien jaar eigen risico voor de WGA.

Verstand van ziektewet, met hart voor mensen

SV Land is dé specialist binnen de Sociale Zekerheid en wij staan bekend om onze assertieve en creatieve aanpak, waarbij we altijd maatwerk leveren. Voor ons staat de mens altijd op nummer 1, maar met 21 jaar ervaring is de nodige kennis over wet- en regelgeving altijd paraat. Met gedreven experts, open vizier en een gezonde dosis ambitie zetten wij ons dagelijks in om jouw ex-medewerkers de beste en meest duurzame begeleiding te geven.

Door maatwerk te leveren kunnen wij met onze begeleiding de huidige en toekomstige schadelast voor je organisatie minimaliseren. Ook is het ons doel om je ex-medewerkers de juiste en eerlijke begeleiding te geven met respect voor zijn/haar plichten. Onze geregistreerde casemanagers houden regelmatig contact met jouw ex-medewerker om samen de belastbaarheid en mogelijkheden tot arbeid te onderzoeken. Onze medische unit beoordeelt altijd de medische situatie van je ex-medewerkers.

Daarom kunnen wij oprecht zeggen: Verstand van ziektewet maar met hart voor mensen.

Benieuwd naar onze aanpak? Wij komen graag in contact om samen de mogelijkheden te bespreken die het beste bij jouw situatie past.

Otwin Nonnekes

Bel met Otwin Nonnekes

Otwin is adviseur Sociale Zekerheid en kent deze wetgeving op zijn duimpje. Hij heeft vast het antwoord op die ene vraag. Neem gerust eens contact met hem op.