Besparingsprojecten

Wanneer u als werkgever wilt besparen, kijkt u vaak als eerste naar de uitgaven aan personeelskosten. Gek genoeg worden de uitgaven aan sociale lasten echter vaak over het hoofd gezien. Terwijl u in veel gevallen juist daarop stevig kunt besparen. Welke mogelijkheden zijn er?

  • Door de complexiteit en continue wetswijzigingen maken niet alle organisaties optimaal gebruik gemaakt van korting- en subsidieregelingen.
  • Het regelmatig tegen het licht houden van bestaande arbeidsongeschiktheiddossiers kan u algauw veel geld opleveren.
  • Beschikkingen van het UWV en de Belastingdienst bevatten vaak fouten. U doet er goed aan om deze goed (te laten) controleren door een deskundige.

SV Land heeft jarenlange ervaring met het controleren van beschikingen en arbeidsongeschiktheidsdossiers en het aanvragen van herbeoordelingen, premies en subsidieregelingen.

Vanuit onze praktijkcases kunnen wij aantonen dat onze inzet meer oplevert dan de overeengekomen investering. Het onderkennen van een IVA- uitkering in plaats van een 80-100% WGA-uitkering bespaart u bijvoorbeeld al gauw € 12.000 per jaar per werknemer.

No Cure No Pay

Een onderzoek naar het benutten van premies, subsidies en kortingsregelingen voeren wij daarom uit op basis van No Cure, No Pay. U hoeft onze inzet dus niet te betalen, als deze u niets oplevert.