Analyse sociale zekerheidsaspecten bij due diligence onderzoek

Voordat de handtekeningen worden geplaatst onder een overnamecontract wordt vaak een due diligence onderzoek uitgevoerd door een accountant. SV Land helpt hierbij door de sociale zekerheidsaspecten in kaart te brengen.

In een due diligence onderzoek worden de de risico’s in kaart gebracht van het bedrijf dat overgenomen gaat worden. Er wordt aandacht besteed aan financiële, juridische en fiscale aspecten en een inschatting gemaakt van het toekomstperspectief.

Wat echter meestal wordt vergeten wordt zijn de sociale zekerheidsaspecten, zoals verborgen verzuimkosten en de verborgen arbeidsongeschiktheidrisico’s. Vreemd, want juist hier komen vaak de spreekwoordelijke “lijken in de kast”.

Een due diligence onderzoek focust zich altijd op financiële, juridische en fiscale aspecten. Wat vergeten wordt zijn de sociale zekerheidsaspecten.

Na overname blijken er bijvoorbeeld allerlei premie’s afgedragen te moeten worden of komt de Belastingdienst met een flinke aanslag. Diverse zaken blijken nu of in het verleden niet goed of niet slim geregeld te zijn en kunnen niet op korte termijn teruggedraaid worden en al helemaal niet met terugwerkende kracht…

Wat onderzoeken wij voor u?

Wij adviseren bedrijven die op het punt staan een bedrijfsovername te doen, uitgebreid aandacht te schenken aan de sociale zekerheidsaspecten. SV Land kan u hierbij van dienst zijn.

Wij brengen de sociale zekerheidsaspecten voor u in beeld en beoordelen hierbij zaken als:

  • De juistheid van de gedifferentieerde premie en premieafdracht
  • Ontwikkeling gedifferentieerde premie of eigen risicodagen WGA
  • De gevolgen van het eventuele eigen risicodragerschap WGA
  • Verborgen arbeidsongeschiktheidsrisico’s
  • De verzuimsituatie en het verzuimmanagement in de organisatie
  • Werknemers met een no risk status i.v.m. beperking kosten
  • Werknemers die ziek uit dienst zijn getreden
  • Verzuim en premierisico’s uit eerdere overnames

Na afloop van het onderzoek rapporteren wij de bevindingen aan u en spreken die met u door.

Onderzoek aanvragen

Wilt u dat wij een due diligence onderzoek uitvoeren op het gebied van de sociale zekerheidsaspecten? Vul dan alstublieft uw gegevens in en wij nemen contact met u op.

Aanvragen

Aanvragen dienstverlening

Vul hieronder uw contactgegevens in als u gebruik wilt maken van onze diensten. Wij nemen dan contact met u op voor een kennismakingsgesprek.

  • Wij respecteren uw Privacy en gebruiken de bovenstaande gegevens enkel en alleen om contact met u op te nemen voor het verstrekken van meer informatie.