Advies Eigenrisicodragerschap Ziektewet

Is het verstandig om Eigenrisicodrager ZW te worden of niet? Dat is soms lastig om uit te zoeken. De onafhankelijke specialisten van SV Land helpen u er graag bij.

Als grote werkgever betaalt u een gedifferentieerde premie Ziektewet als u publiek verzekerd bent bij UWV. Deze premie is gebaseerd op het aantal werknemers dat ziek uit dienst gaat en een Ziektewetuitkering ontvangt: ‘de vervuiler betaalt’.

Waarom Eigenrisicodrager ZW worden?

De Ziektewet kan een periode van twee jaar financieel voelbaar zijn voor de werkgever. Als de ex-werknemer vervolgens in de WGA komt betaalt u dit ook. Sturing op de Ziektewet is dus belangrijk.

De gedifferentieerde premie is bovendien vaak hoger dan er daadwerkelijk aan Ziektewet is uitgekeerd. Tijd dus om eens goed te kijken of u geen Eigenrisicodrager Ziektewet moet worden?

Mocht u al Eigenrisicodrager Ziektewet zijn dan kunt u kijken of terugkeer naar UWV interessant is. Dat kan namelijk ook een goed besluit zijn.

Advies nodig?

Onze specialisten rekenen graag voor u door of Eigenrisicodragerschap ZW voor u een goede stap zou kunnen zijn.

Advies vragen

Aanvragen dienstverlening

Vul hieronder uw contactgegevens in als u gebruik wilt maken van onze diensten. Wij nemen dan contact met u op voor een kennismakingsgesprek.

  • Wij respecteren uw Privacy en gebruiken de bovenstaande gegevens enkel en alleen om contact met u op te nemen voor het verstrekken van meer informatie.

Wat betekent Eigenrisicodragen Ziektewet?

  • U bent niet meer publiek verzekerd en betaalt geen gedifferentieerde premie meer.
  • Lopende ziektegevallen, zogenoemde staartlasten, kan de werkgever achterlaten bij UWV.
  • U bent zelf verantwoordelijk voor de uitvoering van de Ziektewet (maximaal 2 jaar).
  • U kunt de uitvoering ZW uitbesteden aan een private ZW-uitvoerder .

Analyse Eigenrisicodragerschap ZW

 SV Land kan op basis van de historische gegevens, uw bedrijfskenmerken en mogelijke toekomstige veranderingen een analyse voor u uitvoeren van te verwachten schades Ziektewet en de gevolgen hiervan.

De resultaten van deze analyse stellen u in staat om op het juiste moment de juiste beslissingen te nemen ten aanzien van uw financiën en sturing op de schadelast.

SV Land is onafhankelijk, geen intermediair en heeft geen verzekeringsbelangen. U ontvangt een onafhankelijk eerlijk advies.

Met deze analyse wordt o.a. voor u in beeld gebracht:

  • Hoe de ontwikkeling van de publieke gedifferentieerde premie er in de komende jaren uit ziet.
  • Welke organisatorische aspecten van belang zijn voor een goede implementatie van het Ziektewet-eigen risico dragen.

Meer ondersteuning nodig?

SV Land kan u als specialist sociale zekerheid desgewenst vervolgens ook ondersteunen bij: