Herbeoordeling WGA

Gaat een groot deel van uw kosten als werkgever op aan WGA-premies? Dan kan het geen kwaad SV Land in te schakelen. Een herbeoordeling van een zieke medewerkers kan u heel wat geld besparen en bovendien rust geven aan medewerkers die onterecht als gedeeltelijk arbeidsongeschikt beoordeeld zijn.

Sommige bedrijven gaan gebukt onder de kosten van WGA-premies. Vaak onterecht. Het UWV verricht uitsluitend herbeoordelingen op aanvraag. Mocht de herbeoordeling niet worden aangevraagd, dan is het gevolg dat u als werkgever blijft doorbetalen, terwijl uw zieke medewerker misschien wel aanspraak kan maken op een IVA uitkering of juist meer belastbaar is.

Mocht de herbeoordeling niet worden aangevraagd, dan is het gevolg dat u als werkgever blijft doorbetalen.

Een herbeoordeling van SV Land biedt uitkomst. Onze juridische specialisten bekijken het dossier, gaan het gesprek aan met de werknemer en schakelen waar nodig een arbeidsdeskundige in. Zou de werknemer op basis van ons onderzoek anders beoordeeld moeten worden, dan vragen wij namens u een herbeoordeling aan bij het UWV.

Herbeoordeling UWV

Wanneer het UWV uw aanvraag in behandeling neemt, maakt u kans om op korte termijn geld te besparen.

Oordeelt het UWV echter dat de ziekte van uw werknemer onveranderd is, dan nog kan het lonen om de situatie na enige tijd opnieuw voor te leggen. Wij houden de termijn voor u in de gaten en zorgen ervoor dat – wanneer de tijd rijp is – u opnieuw een herbeoordeling aanvragen kan.

Hoort u niets van het UWV? Dan kunt u het UWV in gebreke stellen. Wordt de zaak niet binnen twee weken opnieuw in behandeling genomen, dan kunt u het UWV een dwangsom opleggen. Is dit het geval, dan kan SV Land u ook hiermee helpen en ondersteunen.

Bespaar op uw WGA-kosten

U kunt als werkgever sterk op uw WGA-kosten besparen door WGA-dossiers bij ons neer te leggen ter beoordeling. Wij bespaarden honderdduizenden euro’s voor diverse klanten met de herbeoordeling van arbeidsongeschikte werknemers.

Bespaar ook op uw WGA-kosten en vraag een herbeoordelingsonderzoek bij SV Land aan. Meldt u aan via het onderstaande formulier of bel voor meer vragen naar Tjerk Moraal, telefoonnummer 079-3634400.

 

  • Wij respecteren uw Privacy en gebruiken de bovenstaande gegevens enkel en alleen om contact met u op te nemen voor het verstrekken van meer informatie.