Advies Eigenrisicodragerschap WGA

Is het aantrekkelijk om Eigenrisicodrager WGA te worden of niet? Vaak is het lastig om dat uit te zoeken. De specialisten van SV Land kunnen u helpen een verstandige keus te maken en daarmee mogelijk tienduizenden euro’s te besparen.

Als grote werkgever betaalt u een gedifferentieerde premie als u publiek verzekerd bent bij het UWV. Deze premie is gebaseerd op het aantal werknemers dat in de WGA stroomt volgens het principe “de vervuiler betaalt”.

Waarom zou u Eigenrisicodrager worden?

Voor iedere werknemer die instroomt in de WGA betaalt u als werkgever maar liefst tien jaar premie. Sturing op de WGA is dus belangrijk. Dit gaat beter als u Eigenrisicodrager WGA bent.

Ook zien we dat de gedifferentieerde premie vaak hoger is dan dat er daadwerkelijk aan WGA is uitgekeerd. Tijd dus om eens goed te kijken of u geen Eigenrisicodrager WGA moet worden!

Ook voor organisaties die in het verleden gekozen hebben voor het Eigenrisicodragerschap WGA, kan het verstandig zijn om eventuele terugkeer naar de publieke verzekering te bekijken.

Advies nodig?

Onze ervaren specialisten rekenen u graag voor of het aantrekkelijk is om Eigenrisicodrager te worden en wat de risico's zijn die daaraan verbonden zijn.

Advies aanvragen

Aanvragen dienstverlening

Vul hieronder uw contactgegevens in als u gebruik wilt maken van onze diensten. Wij nemen dan contact met u op voor een kennismakingsgesprek.

  • Wij respecteren uw Privacy en gebruiken de bovenstaande gegevens enkel en alleen om contact met u op te nemen voor het verstrekken van meer informatie.

Wat betekent Eigenrisicodragen WGA ?

  • U bent niet meer publiek verzekerd en betaalt geen gedifferentieerde premie meer .
  • De lopende WGA-uitkeringen, de staartlasten, kan de werkgever achterlaten bij UWV.
  • U betaalt voor een periode van maximaal 10 jaar zelf de WGA-uitkeringen. In de meeste gevallen bent u hiervoor als Eigenrisicodrager WGA verzekerd bij een particuliere verzekeraar.
  • U bent zelf verantwoordelijk voor de beheersing van de WGA- uitkeringen en re-integratie van uw arbeidsongeschikte (ex-)werknemers.

Eigenrisicodrager WGA Analyse

Voordat u een keuze maakt om eigenrisicodrager te worden is het aan te raden om een analyse te laten uitvoeren.

SV Land kan op basis van de historische gegevens, uw bedrijfskenmerken en mogelijke toekomstige veranderingen een analyse voor u uitvoeren van te verwachten schades WGA en de gevolgen hiervan voor u als werkgever.

De resultaten van deze analyse stellen u in staat om op het juiste moment de juiste beslissingen te nemen ten aanzien van uw financiën en sturing op de schadelast.

SV Land is onafhankelijk, geen intermediair en heeft geen verzekeringsbelangen. U ontvangt dus een onafhankelijk eerlijk advies.

De analyse brengt het volgende voor u in beeld:

  • Ontwikkeling publieke gedifferentieerde premie komende jaren.
  • Organisatorische aspecten en keuzes ten aanzien van eigenrisicodragen WGA.
  • Welke sturing op schadelast is er nodig in uw organisatie?
  • Is het slim om u te verzekeren tegen het WGA-risico of kunt u volstaan met een borgstelling?

De bevindingen uit onze actuariële berekeningen resulteren in een rapportage en nabespreking hiervan. Hiermee kunt u de vervolgstappen zetten voor een verzekeringsadvies.

Meer ondersteuning nodig?

SV Land helpt u als Specialist Sociale Zekerheid ook bij: