Casemanagement WGA

Doorverwezen via ArboNed?

Sinds kort voeren wij de WGA Casemanagement uit voor voormalig klanten van ArboNed. Bent u dit ook? Wij helpen u graag op een andere pagina verder.

Klik hier

Contactformulier Ziektewet / WGA

U kunt gebruik maken van onderstaand contactformulier zodat wij spoedig contact op nemen met u.

  • Wij respecteren uw Privacy en gebruiken de bovenstaande gegevens enkel en alleen om eenmalig contact met u op te nemen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Organisaties die hebben gekozen voor het eigenrisicodragerschap WGA, stoppen geregeld met het managen van het verzuim als de medewerker langer dan 2 jaar (104 weken) ziek is en instroomt in de WGA. Juist daar ligt voor de eigenrisicodrager een groot gevaar op de loer.

Deze (ex) medewerkers met een WGA-uitkering vragen juist om extra aandacht. Voor de eigenrisicodrager is de WGA-instroom een zeer grote kostenpost, een post die maar liefst 10 jaar aanhoudt na de WGA-instroom.

Instroom in de WIA heeft grote gevolgen. Als werkgever bent u verplicht om de WGA-uitkering 10 jaar voor uw rekening te nemen, terwijl u in dezelfde periode verantwoordelijk bent voor het re-integratieproces. Mocht de werknemer niet willen meewerken aan dit proces, dient de werkgever maatregelen en/of sancties te treffen.

Bekijk onze animatie over de financiële gevolgen van medewerkers die ziek uit dienst treden

Met het gegeven zoals hierboven is het dan ook zeer zinvol om uw arbeidsongeschiktheidsdossiers regelmatig door een deskundige partij tegen het licht te laten houden en zo uw schade te beperken. SV Land heeft hiervoor de tak WGA Casemanagement voor werkgevers ontwikkeld.

Het onderkennen van een IVA- uitkering in plaats van een 80-100% WGA-uitkering bespaart u al gauw € 12.000 per jaar per werknemer.

Analyse WGA Casemanagement

Wij voeren een analyse uit op uw WGA-dossiers. Met deze analyse worden onder andere de volgende aspecten door ons beoordeeld:

  • beschikkingen WIA (is de claim juist beoordeeld en vastgesteld?)
  • is er sprake van no riskpolis (ziektewet, premiekorting).
  • Is er een bezwaarmogelijkheid tegen de beschikking?
  • dient er op grond van een gewijzigde situatie sprake te zijn van herbeoordeling WGA?
  • welke re-integratiemogelijkheden kunnen er benut worden?
  • kan de verzekeraar de re-integratie meefinancieren?
  • dient er op grond van de duurzaamheid van de arbeidsongeschiktheid sprake te zijn van herbeoordeling IVA?

Bovendien kan SV Land u ondersteunen wanneer uw organisatie als ZBO de bezwaar en beroepsprocedures moet uitvoeren. Op de pagina Uitvoering ZBO-procedure gaan we dieper in op de procedure en ondersteuning van SV Land.

Onlangs kwam SV Land er nog achter dat iemand alsnog een no-risk polis had. Daardoor konden wij de verzuimkosten met terugwerkende kracht terugvragen van het UWV
Marieken van Kruining - Hago Zorg
Lees interview

Uw besparing, ons WGA Casemanagement

Vanuit onze praktijkcases kunnen wij aantonen dat onze inzet meer oplevert dan de overeengekomen investering. Het onderkennen van een IVA-uitkering in plaats van een 80-100% WGA-uitkering kan u per jaar per (ex)werknemer al snel tienduizenden euro’s besparen.