Van WGA naar IVA

Zit uw werknemer langdurig in de WGA? Dan kan het de moeite waard zijn om te onderzoeken of hij van WGA naar IVA kan overgaan. Dit geeft de werknemer rust en levert u een aanzienlijke besparing op.

Van WGA naar IVA is een stap die alleen gemaakt kan worden door werknemers die langdurig ziek zijn en bij wie aangetoond kan worden dat deze situatie onoplosbaar is en onomkeerbaar is. Alleen werknemers die een bepaalde handicap of ziekte hebben waardoor zij voor meer dan 80% arbeidsongeschikt zijn, komen hiervoor in aanmerking.

Uw werknemer van WGA naar IVA?

Onze specialisten helpen u een herbeoordeling aan te vragen bij het UWV.

Aanvragen

Aanvragen dienstverlening

Vul hieronder uw contactgegevens in als u gebruik wilt maken van onze diensten. Wij nemen dan contact met u op voor een kennismakingsgesprek.

  • Wij respecteren uw Privacy en gebruiken de bovenstaande gegevens enkel en alleen om contact met u op te nemen voor het verstrekken van meer informatie.

WGA–uitkeringen worden door UWV niet actief herbeoordeeld. Dit komt doordat een werkgever zelf verantwoordelijk is voor het aanvragen van een herbeoordeling WGA. Ook kampt UWV met een groot tekort aan verzekeringsartsen.

WGA naar IVA besparing

Zolang een werknemer in de WGA zit bent u als werknemer verplicht om premie af te dragen aan het UWV voor zijn WW-uitkering. Het kan ook zijn dat u eigenrisicodrager bent. In dat geval moet u premie betalen aan de particuliere verzekeraar. Daarnaast bent u verplicht om voortdurend te kijken of er mogelijkheden zijn voor re-integratie van de werknemer.

Gaat een werknemer van WGA naar IVA, dan geeft het u beiden rust. De werknemer hoeft niet meer aan de slag en dat is een zorg minder. U bent ontslagen van de verantwoordelijkheid en hoeft niet langer premie af te dragen voor de zieke werknemer. Dat scheelt algauw tienduizenden euro’s per jaar!

Herbeoordeling aanvragen

Wilt u kijken of uw werknemer van WGA naar IVA kan gaan? SV Land heeft de specialistische kennis in huis om een goede inschatting van de mogelijkheden te kunnen maken. Desgewenst kunnen wij voor u een herbeoordeling bij het UWV aanvragen en deze herbeoordeling rechtsgeldig voor u onderbouwen.

Onze specialisten hebben veelal ervaring bij het UWV en weten dus van binnenuit welke eisen er aan een herbeoordeling WGA naar IVA gesteld worden en welke herbeoordelingen de meeste kans van slagen hebben.

'Onze specialisten hebben veelal ervaring bij het UWV en weten dus van binnenuit welke eisen er aan een herbeoordeling WGA naar IVA gesteld worden.'

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Daarnaast werken wij met arbeidsdeskundigen onder taakdelegatie. Deze arbeidsdeskundigen werken onder verantwoordelijkheid van de bedrijfsarts. Daardoor hebben zij inzage in het medische dossier van uw werknemer. Dankzij deze inzage kunnen zij – beter dan de bedrijfsarts dat kan – een goede inschatting maken van de mogelijkheden en onmogelijkheden van uw werknemer wat betreft de terugkeer naar de werkvloer.

Casemanagement WGA

Niet alleen voor werknemers die mogelijk van WGA naar IVA kunnen gaan, is het verstandig om SV Land in te schakelen. U hebt wellicht ook WGA-dossiers van werknemers die mogelijk na verloop van tijd als minder arbeidsongeschikt kunnen worden beoordeeld. Ook dat levert u direct een flinke besparing op.

Door de inzet van onze ervaren arbeidsdeskundigen kunnen we u en de werknemer effectief helpen om van de nieuwe situatie een succes te maken, waarin uw werknemer een plek vindt waar hij tot zijn recht komt en het werkplezier terugvindt.

De praktijk wijst uit dat intensief contact zorgvuldig Casemanagement WGA u per jaar tienduizenden euro’s per jaar kan schelen. Wist u dat u voor elke werknemer in de WGA wekelijks ongeveer 250 euro betaalt?

Advies over herbeoordelingen WGA

Wilt u graag eens doorpraten over uw WGA-dossiers en de mogelijkheden van WGA naar IVA? Onze specialisten helpen u graag! De eerste stap zou kunnen zijn dat u het onderstaande formulier invult. Wij nemen dan contact met u op en plannen een vrijblijvend en gratis adviesgesprek met u in.

Uw werknemer van WGA naar IVA?

Onze specialisten helpen u een herbeoordeling aan te vragen bij het UWV.

Aanvragen

Aanvragen dienstverlening

Vul hieronder uw contactgegevens in als u gebruik wilt maken van onze diensten. Wij nemen dan contact met u op voor een kennismakingsgesprek.

  • Wij respecteren uw Privacy en gebruiken de bovenstaande gegevens enkel en alleen om contact met u op te nemen voor het verstrekken van meer informatie.