Arbeidsdeskundige onderzoeken

Heeft u een langdurig zieke medewerker? En wilt u weten wat de mogelijkheden tot werk zijn voor deze medewerker? Schakel voor uw arbeidsdeskundige onderzoeken een arbeidsdeskundige van SV Land in. 

Een arbeidsdeskundig onderzoek geeft u snel inzicht en advies over hoe en wanneer uw werkgever weer aan de slag kan. SV Land voert arbeidsdeskundige onderzoeken uit voor diverse grote bedrijven in verschillende branches. Onze manier van werken is uniek omdat we nauw samenwerken met de bedrijfsarts en het UWV.

Arbeidsdeskundig onderzoek nodig?

Onze ervaren arbeidsdeskundigen zitten voor uw werknemer klaar.

Vraag aan

Aanvragen dienstverlening

Vul hieronder uw contactgegevens in als u gebruik wilt maken van onze diensten. Wij nemen dan contact met u op voor een kennismakingsgesprek.

  • Wij respecteren uw Privacy en gebruiken de bovenstaande gegevens enkel en alleen om contact met u op te nemen voor het verstrekken van meer informatie.

Onze aanpak

Onze arbeidsdeskundige zal aan de hand van het advies van de bedrijfsarts en een gesprek inplannen. Hij of zij zal zowel met u als opdrachtgever als met de zieke werknemer in gesprek gaan om de arbeidsmogelijkheden in kaart te brengen. De volgende aspecten worden in onze arbeidsdeskundige onderzoeken meegenomen:

  • het oordeel van de bedrijfsarts;
  • de belastbaarheid van uw werknemer;
  • de (on)mogelijkheid van uw werknemer om terug te keren op de eigen werkplek;
  • de huidige werkplek
  • de optie om het werk aan te passen aan de mogelijkheden van uw werknemer;
  • de optie om binnen uw organisatie een andere functie te creëren die passend is voor de werknemer;
  • de optie om samen op zoek te gaan naar een werkplek buiten de eigen organisatie (2e spoor), rekening houdend met het scholingsniveau van uw werknemer, eventuele omscholingsmogelijkheden en de kansen op de arbeidsmarkt.

De resultaten van het arbeidsdeskundig onderzoek worden vastgelegd in een heldere rapportage die u in staat stelt om concrete vervolgstappen in te zetten.

Maatwerk in arbeidsdeskundige onderzoeken

Onze arbeidsdeskundige onderzoeken zijn maatwerk, gebaseerd op de specifieke situatie van uw organisatie. Onze arbeidsdeskundigen hebben ruime ervaring in diverse branches. Dat vinden wij belangrijk voor het afgeven van een concreet en bruikbaar advies.

We doen recht aan de mogelijkheden en beperkingen van uw medewerker en doen er alles aan om de kans op duurzame inzetbaarheid te vergroten.

Onze arbeidsdeskundige onderzoeken zijn maatwerk, gebaseerd op de specifieke situatie van uw organisatie. Onze arbeidsdeskundigen hebben ruime ervaring in diverse branches.

Waarom kiezen voor SV Land?

Wat arbeidsdeskundige onderzoeken van SV Land anders maakt dan andere arbeidsdeskundige onderzoeken is de inzet van geregistreerde én gecertificeerde claim-arbeidsdeskundigen. Een claim-arbeidsdeskundige heeft niet alleen ervaring met arbeidsdeskundige onderzoeken in het bedrijfsleven, maar óók ervaring in het beoordelen van ZW en WIA claims bij het UWV. Hij of zij weet dus “hoe het bij het UWV werkt”.

In de praktijk kunnen complexe verzuimzaken een blok aan uw been worden als het UWV het niet eens is met de arbeidsdeskundige of de werkgever niet mee wil werken. Wanneer u een arbeidsdeskundige met UWV-ervaring inschakelt voorkomt u een dergelijke patstelling.