‘SV Land heeft de WGA-dossiers onder controle: daar kan je van op aan.’

‘Het fijne van het uitbesteden van onze WGA-dossiers aan SV Land is dat je er geen omkijken meer naar hebt.’ Aan het woord is Marieke van Kruining van Hago Zorg. ‘Als er iets is, overleggen ze met ons en geen bericht is goed bericht…’

Van Kruining is Manager Vitaliteit bij het schoonmaakbedrijf voor de Zorg, onderdeel van de Vebego Holding. Bij Hago Zorg werken zo’n 4000 mensen.

‘De schoonmaakbranche is intensief’, vertelt ze. ‘Sommige mensen zijn op hun veertiende begonnen en werken al hun hele leven in de schoonmaak.  Maar fysiek is dat best wel pittig, zeker als je ouder wordt en bijna fulltime werkt. Tel daar de drukte en de hectiek van de zorg-locaties bij op en dan snap je dat dit het verzuimcijfer beïnvloedt.

Alle ballen hooghouden

Volgens Van Kruining telt het ook dat het merendeel van haar werknemers vrouw is. ‘Vrouwen hebben naast hun werk vaak ook nog de verantwoording in het huishouden. Daarnaast zijn er een flink aantal vrouwelijke medewerkers met mantelzorgtaken. Dat zie ik bij onze mannelijke collega’s minder.

Al die ballen hoog houden kost ontzettend veel energie. Maar minder werken of eerder stoppen is vaak geen optie, want onze mensen hebben het doorgaans niet zo breed…’

Direct bezwaar

Sinds de keuze voor eigenrisicodragerschap neemt SV Land de WGA-dossiers van Hago Zorg voor haar rekening. Daarin werkt de WGA-casemanager nauw samen met de Verzuim- en schadelast Specialisten van Hago Zorg zelf.

‘Er is, wanneer nodig, communicatie tussen onze mensen en de Casemanager WGA van SV Land. Die zit er dan ook bovenop. Zodra iemand in de WIA belandt, wordt er direct bezwaar aangetekend. Want volgens de regels van het UWV heeft een bedrijf daar maar een beperkt aantal weken de tijd voor.

Vervolgens gaat SV Land juridisch uitzoeken of iemand op de juiste gronden een WIA beschikking toegekend heeft gekregen. Is dit correct uitgevoerd, dan trekt SV Land het bezwaar weer in.

Besparing

Van Kruining vertelt dat veel van de medewerkers van Hago Zorg, die een beschikking krijgen voor een WGA 80-100% arbeidsongeschikt zijn. De stap naar een IVA-beoordeling wordt dan in de komende twee jaar overwogen, samen met SV Land. Maar er zijn meer manieren om de instroom in de WIA te beperken.

‘Onlangs kwam SV Land er nog achter dat iemand alsnog een no-risk polis had. Daardoor konden wij de verzuimkosten met terugwerkende kracht terugvragen van het UWV. Zoiets levert een flinke besparing op!’

Proactief

Van Kruining is ervan overtuigd dat SV Land goed werk doet. ‘Marjolijn, onze specialist bij SV Land belt altijd proactief als er iets overlegd moet worden of als ze ergens een haakje heeft gevonden, waar wij volgens haar wat mee moeten doen.

Ze bewaakt de dossiers van de ERD en heeft op basis daarvan regelmatig contact met de medewerkers die in de WIA zitten. Is er een verandering in de situatie? Dan gaat ze daarmee aan de slag.

Andersom bellen wij haar ook wel eens als we een complexe WIA situatie hebben waar we het UWV op willen aanspreken. Marjolijn overlegt dan met haar juridische collega’s die gespecialiseerd zijn in dit soort kwesties. Fijn dat we ook daarvoor bij SV Land terecht kunnen!

www.hagozorg.nl

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief