‘SV Land voegt gezichten toe aan de namen van onze WGA-dossiers’

WGA-dossiers zijn de lastigste die er zijn, zegt Monica Nieuweboer, verzuimadviseur bij de Vrije Universiteit. ‘Mensen werken soms al voor een andere werkgever, of zijn al jarenlang uit beeld. Maar dankzij SV Land hebben we toch al onze WGA-werknemers in beeld.

Monica Nieuweboer vindt niet dat de VU te klagen heeft over hoge verzuimcijfers. ‘Natuurlijk zou je willen dat het verzuim lager was, maar vergeleken bij andere universiteiten valt het verzuim bij ons nog wel mee.

Veel gebeurt tegenwoordig op afstand: wetenschappelijk personeel kan bij ziekte soms toch thuis nog doorwerken. Dat scheelt. Alleen de ondersteunende medewerkers moeten zich vaak ziek melden wanneer ze niet in staat zijn om naar hun werk te komen.’

Excelletje

Toch zitten er – met 6200 werknemers – aardig wat (oud-)medewerkers in de WGA. ‘Ooit hadden we iemand op HRM die met behulp van een excelletje contact probeerde te houden met al deze werknemers.

Toen die bij ons vertrok ontstond er een vacuüm. In de dagelijkse drukte is het natuurlijk moeilijk om dat gat te vullen. Nu SV Land bij ons de WGA-dossiers oppakt is dat dus een hele rust!’

In de dagelijkse drukte is het moeilijk om achter de WGA-dossiers aan te blijven zitten. Nu SV Land dat voor ons doet is dat een hele rust!

Meedenken

Monica Nieuweboer stuurt nieuwe WGA-dossiers direct door naar George Uijttenhove, haar contactpersoon bij SV Land. ‘George neemt dan het contact van ons over en controleert de uitkering. Is er reden om daar iets in te wijzigen, dan neemt hij contact op.

Het Bezwaar en eventueel Beroep pakt SV Land ook helemaal voor ons op, inclusief een geldige onderbouwing. George is daar heel proactief in. Hij denkt met ons mee. Ik hoef hem niet te bellen: hij belt mij!

Af en toe belt hij zelfs om ongevraagd advies te geven. ‘Als jullie nu een kleine interventie doen, heb je kans dat het arbeidsvermogen van deze persoon weer toeneemt…’ Dat soort telefoontjes waardeer ik enorm!’

Geen verassingen

Sinds SV Land voor de VU werkt, komt ze niet meer voor verassingen te staan, vertelt Monica.Nieuweboer: ‘Vroeger werden we nog wel eens met een WGA-dossier geconfronteerd dat niemand meer scherp had. Dat komt nu nooit meer voor.

Bovendien heeft SV Land inmiddels een aantal flinke besparingen voor ons gerealiseerd en dat is natuurlijk heel fijn. ’

www.vu.nl

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief