Kabinet wil aangepaste Wwnv

Het kabinet wil proberen de omstreden nieuwe bijstandswet toch in aangepaste vorm door de Tweede Kamer te loodsen. Premier Mark Rutte zei dat hij wil kijken of het mogelijk is om elementen van de wet overeind te houden.

De Kamer debatteerde vorige week 30 uur over de wet, maar na de val van het kabinet wilde de oppositie samen met de PVV de wet controversieel verklaren en op de lange baan schuiven. Rutte hoopt dat de Kamer daar op terugkomt.

De Wet werken naar vermogen moet de bijstand samenvoegen met regelingen voor sociale werkplaatsen en de Wajong voor jonggehandicapten. Staatssecretaris Paul de Krom van Sociale Zaken wilde met de wet op termijn 1,8 miljard euro besparen.

Bron: Binnenlands Bestuur