UWV Groningen gaat 2000 arbeidsongeschikten opnieuw beoordelen

Uitkeringsinstantie UWV gaat in Groningen 1991 dossiers van arbeidsongeschikten opnieuw bekijken. De dossiers werden beoordeeld door verpleegkundigen, terwijl dat door een verzekeringsarts had moeten gebeuren.

Minister Koolmees schrijft aan de Tweede Kamer dat uit een steekproef is gebleken dat van een flink aantal dossiers “niet met zekerheid kan worden vastgesteld dat het UWV de juiste beslissing heeft genomen”. Alle 1991 betrokkenen zijn inmiddels op de hoogte gebracht.

De verpleegkundigen werden bij de keuringen ingezet omdat het UWV met een grote achterstand kampt.

Lees hier het hele artikel.

Bron: NOS

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Wij maken gebruik van cookies. Gaat u akkoord met deze cookies, klik dan op 'Accepteren'. Meer informatie

Wij gebruiken verschillende soorten cookies. Deze zijn er allereerst om u de beste gebruikerservaring te geven en daarnaast om ons inzicht te geven in hoe de website gebruikt wordt. We gebruiken functionele, analytische en tracking cookies. U leest er meer over in ons cookiebeleid.

Sluiten