Incompany Training Intervisiesessies begeleiden

Algemeen

Het organiseren van Intervisie binnen teams zorgt ervoor dat je veel van elkaar leert en dat je gebruik maakt van wat er intern allemaal al is. Hoe mooi is het dat je voor dit soort interne zaken dan ook geen externe facilitator meer nodig hebt.

Het begeleiden van intervisiesessies is echter wel een kunst. Te vaak zien we dat het alsnog ellenlange sessies worden, dat er toch geprobeerd wordt elkaar te overtuigen van het gelijk en dat toch niet iedereen gelijkwaardig is aan elkaar. En dan gaat de kracht van deze methode verloren.

In deze training leren we jou om een goede begeleider te zijn. Eerst ga je het zelf weer ervaren en vervolgens gaan we oefenen. We leren van elkaar en we leren meerdere varianten op de basis intervisie methode.  Het is een training van één dag met nog een terugkomdagdeel, zodat we ervaringen kunnen uitwisselen en de punten op de ‘i’ kunnen zetten.

Doelgroep

Herken jij je team in de hieronder beschreven situatie? Dan is deze training een aanrader voor jouw team.

  • Mijn medewerkers komen bij mij voor een oplossing, dan draag ik die aan en zie ik dat ze uiteindelijk er niets mee doen
  • Elke keer trap ik er weer in om die medewerker die graag verder wil komen, voorzie van allerlei oplossingen
  • Waar is het oplossingsvermogen van mijn medewerkers gebleven
  • Ik hoef mijn mensen toch niet altijd bij de hand te blijven nemen. Ik stel telkens de vraag; “wat denk je zelf?” maar dan weten ze het niet.

Programma

  • We starten direct met een ervaringsoefening;
  • vervolgens een oefening out-of-the-box denken;
  • op basis van eigen cases zelf intervisie ervaren;
  • oefenen met het begeleiden van intervisie sessies op basis van meerdere varianten.

Op de terugkomdag brengen we eigen lastige situaties in die we middels intervisie gaan oppakken.

Trainers

De opleiding wordt verzorgd door een zeer ervaren trainer die in de dagelijkse praktijk werkzaam is. De docent brengt u op een prettige wijze de theorie en daaraan gekoppeld de toepassing in de dagelijkse praktijk bij.

Deze praktijkervaring zorgt ervoor dat de cursus nooit droog of saai wordt.

Overig

Hybride opleiding

SV Land verzorgt in een professioneel opleidingslokaal hybride trainingen omwille van het coronavirus. Hierdoor kunt u de gewenste opleiding blijven volgen, zoals u dat van ons gewend bent. Hybride wil zeggen dat de cursist zelf mag kiezen of hij/zij naar Zoetermeer komt voor een klassikale les of dat er gekozen wordt voor een digitale les, vanaf een eigen werkplek.

In deze hybride opleiding krijgt zowel de thuis cursist als de cursist op locatie dezelfde docent en materie. Als (thuis)cursist bent u ervan verzekerd dat u daadwerkelijk onderdeel uitmaakt van de groep. Hierdoor krijgt u als (thuis)cursist de professionele aandacht die nodig is tijdens een opleiding.

Incompany

Bij alle trainingen is het mogelijk om maatwerk te leveren en onderdelen die belangrijk zijn voor uw organisatie op de voorgrond te plaatsen of aan het trainingsprogramma toe te voegen. Bij de samenstelling van de groepen kan rekening worden gehouden met de diverse functiegroepen en hun werkzaamheden.

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief