Incompany Training Motiverende Gespreksvoering

Algemeen

De 3-daagse basistraining Motiverende Gespreksvoering is grotendeels gebaseerd op Motivational Interviewing. Dit is een evidence based gesprekstechniek en deze is bij uitstek geschikt om gedragsverandering bij uitkeringsgerechtigden en zieke werknemers tot stand te brengen.

De participatiesamenleving komt pas tot volle bloei als iedereen in staat is tot zelfregulatie en zelfsturing. Of het nu gaat om cliënten met een uitkering of een situatie waarbij arbeidsongeschiktheid of ziekte een rol speelt, de cliënt of werknemer zal zoveel mogelijk moeten worden gemotiveerd om, voor zover dat in hun vermogen ligt, te participeren. Dit vraagt veel van bijvoorbeeld een Casemanager Verzuim, Klantmanager of Arbeidsdeskundige.

Doelgroep

De training is voor medewerkers interessant die te maken hebben met verzuim, uitkeringssituaties of re-integratie. Denkt u aan:

 • Klantmanager Inkomen of Werk
 • Re-integratiecoach
 • Arbeidsdeskundige
 • Casemanager Verzuim
 • Casemanager UWV
 • Medewerker Arbodienst
 • Fraudemedewerker / Handhaver
 • Medewerker Bezwaar en Beroep
 • Medewerker Boete
 • Medewerker Debiteuren

Mogelijkheden

Workshop (1 dagdeel)
Deelnemers maken tijdens de workshop (actief) kennis met Motiverende Gespreksvoering. Na afloop van de workshop kent men de beginselen en uitgangspunten van deze innoverende gesprekstechniek.

Introductietraining (1 dag)
Deelnemers maken kennis met MG en beheersen na afloop van de introductietraining de technieken van Motiverende Gespreksvoering op hoofdlijnen en kunnen deze in de praktijk toepassen. Er is aandacht voor theorie en praktijk en er wordt interactief gewerkt met casuïstiek.

Basistraining (3 dagen)
Deelnemers beheersen na afloop van de basistraining alle technieken van Motiverende Gespreksvoering en kunnen deze in de praktijk toepassen. Tijdens de basistraining wordt de theorie uitgediept. Daarnaast formuleren deelnemers individuele leerdoelen in de omgang met cliënten. Tijdens interactieve oefeningen en rollenspelen staat de ontwikkeling van deze individuele leerdoelen centraal.

Voor de Basistraining kunt u zich ook individueel aanmelden. De beschikbare data treft u onder Data & locatie.

De wisseling tussen theorie en oefeningen had een goede balans, waardoor ik de gehele training alert en fit/helder heb kunnen volgen (zonder moment van “inkakken”). Complimenten!
Cursist over deze training

Verdiepingstraining (1,5 dag, waarvan 1 dagdeel op de werkplek)
De verdiepingstraining MG borgt de kennis én persoonlijke ontwikkeling van de individuele medewerker op het gebied van MG. Aansluitend aan de twee dagdelen verdiepingstraining volgt een dagdeel coaching on the job. De trainer toetst op de werkplek tijdens een observatiemoment de MG-vaardigheden van de deelnemer tijdens een cliëntgesprek.

Trainer

De training wordt verzorgd door een zeer ervaren trainer met ruime praktijkervaring in Motiverende Gespreksvoering.

PE-punten

De Training Motiverende Gespreksvoering is geaccrediteerd. Arbeidsdeskundigen aangesloten bij de NVvA ontvangen 9 PE-punten na het afronden van de driedaagse basistraining.

Diploma

Alle deelnemers ontvangen een diploma na het afronden van de training.

Incompany

De Training Motiverende Gespreksvoering kan incompany worden gegeven.
Een incompany training brengt een aantal voordelen met zich mee:

 • Aan de hand van uw wensen kunnen wij onderdelen die belangrijk zijn voor uw organisatie op de voorgrond plaatsen of aan het trainingsprogramma toevoegen.
 • Deelnemers hoeven niet ver te reizen, want de docent/trainer komt naar ze toe!
 • Wanneer meerdere mensen uit dezelfde organisatie een opleiding/training willen volgen, dan is een incompany traject al snel financieel aantrekkelijk.

Bij de samenstelling van de incompany groepen kan rekening worden gehouden met de diverse functiegroepen en hun werkzaamheden. De maximale groepsgrootte is 15 deelnemers en op verzoek kan er een examen worden afgenomen.

Interesse? Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan.

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief