Training Internetonderzoek Sociale Zekerheid (basis)

Eerdere cursisten hebben deze opleiding met een 8.8 beoordeeld.

Algemeen

De samenleving digitaliseert steeds meer. De cijfers van het CBS geven aan dat 94% van de Nederlandse huishoudens beschikt over een internetaansluiting. Vrijwel iedereen is actief op internet en via openbare bronnen kun je veel relevante informatie verzamelen. De strategie is doelgericht zoeken op internet. Het is zoeken naar een speld in een hooiberg. Je moet daarom de hooiberg en de speld kennen. Hiertoe heeft SV Land de Training Internetonderzoek Sociale Zekerheid ontwikkeld.

Het instrument internetonderzoek kan in de wereld van de sociale zekerheid zeer effectief worden ingezet. Denk bijvoorbeeld aan het verzamelen van informatie voor uitkeringsfraude en het verkrijgen van een completer beeld van uitkeringsgerechtigden, met als doel een betere begeleiding naar werk te realiseren. Ook kan het behulpzaam zijn bij het opsporen van zogenaamde “verdwenen debiteuren”.

Doel

In de tweedaagse basistraining leert de deelnemer om effectief en binnen het wettelijk kader op een gestructureerde en veilige wijze informatie te verzamelen. Centraal staat de bewustwording van de mogelijkheden van het gebruik van internetonderzoek, maar ook van de risico’s.

Programma

De volgende onderdelen komen aan de orde:

  • Werking van het internet
  • Wettelijk kader
  • Privacy en anonimiteit
  • Inrichting van de werkplek
  • Zoekstrategie
  • Zoekmachines
  • Bewijsmateriaal veilig stellen
  • Social Media
  • Tools

Overig

Trainer
De trainers hebben veel praktijkervaring met het onderwerp internetonderzoek, in de eigen rol als internet-auditor en als trainer op dit onderwerp.

Training “on the job”
Naast de twee trainingen kan SV Land begeleiding door een internet auditor “on the job” aanbieden.

Advisering
Indien u internetonderzoek wilt inbedden in uw beleid en interne werkprocessen, dan kunnen wij u hierbij eveneens ondersteunen. Wij zijn ervan overtuigd dat internetonderzoek de effectiviteit en de efficiëntie van de processen kan vergroten.

Incompany

De training kan ook incompany worden gegeven. Bij alle trainingen is het mogelijk om maatwerk te leveren en onderdelen die belangrijk zijn voor uw organisatie op de voorgrond te plaatsen of aan het trainingsprogramma toe te voegen.

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief