Incompany Training Internetonderzoek Sociale Zekerheid (verdieping)

Eerdere cursisten hebben deze opleiding met een 8.4 beoordeeld.

Algemeen

De samenleving digitaliseert steeds meer. De cijfers van het CBS geven aan dat 93% van de Nederlandse huishoudens beschikt over een internetaansluiting. Vrijwel iedereen is actief op internet en via openbare bronnen kun je veel relevante informatie verzamelen. De strategie is doelgericht zoeken op internet. Het is zoeken naar een speld in een hooiberg. Je moet daarom de hooiberg en de speld kennen. Hiertoe heeft SV Land de Training Internetonderzoek Sociale Zekerheid ontwikkeld.

Het instrument internetonderzoek kan in de wereld van de sociale zekerheid zeer effectief worden ingezet. Denk bijvoorbeeld aan het verzamelen van informatie voor uitkeringsfraude en het verkrijgen van een completer beeld van uitkeringsgerechtigden, met als doel een betere begeleiding naar werk te realiseren. Ook kan het behulpzaam zijn bij het opsporen van zogenaamde “verdwenen debiteuren”.

Programma

In deze verdiepingstraining maakt de deelnemer kennis met verfijnde technieken om het internet te ontsluiten. Aan bod komen diverse technieken ten aanzien van:

  • Websites
  • Social Media platforms
  • Vastleggen en rapporteren

Ook leert de deelnemer verschillende tools te gebruiken bij zijn onderzoek. Tevens wordt diepgaand aandacht besteed aan de zoekstrategie. U gaat veel oefenen met de eerder geleerde technieken van internetonderzoek aan de hand van kleinere en grotere casuïstiek.

Overig

Instapniveau
De training wordt aangepast aan het niveau van eerder gedane trainingen op het gebied van internetonderzoek. Ook is het mogelijk om eigen casussen in te brengen, welke dan klassikaal worden behandeld.

Trainers
De trainers hebben veel praktijkervaring met het onderwerp internetonderzoek, in de eigen rol als internet-auditor en als trainer op dit onderwerp.

Incompany

De training kan ook incompany worden gegeven. Bij alle trainingen is het mogelijk om maatwerk te leveren en onderdelen die belangrijk zijn voor uw organisatie op de voorgrond te plaatsen of aan het trainingsprogramma toe te voegen.

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief