Incompany Training Verzuimgesprekken voor leidinggevenden

Eerdere cursisten hebben deze opleiding met een 8.1 beoordeeld.

Algemeen

Inhoudelijk weet je van het verzuimgesprek van de hoed en de rand. Toch lopen de gesprekken niet altijd zoals je gedacht had. Na afloop van deze boeiende, interactieve training heb je inzicht in je stijl van communiceren en kun je deze aanpassen om je gewenste doel en resultaat te bereiken. Je bent beter in staat om je boodschap over te brengen en houdt structuur en de regie in het gesprek. Daarnaast kun je goed luisteren en begrijp je waarom communicatie soms stroef verloopt en kun je dit oplossen door bijvoorbeeld metacommunicatie toe te passen of naar een ander niveau te schakelen.

Doel

Aan het einde van deze training ben je in staat om:

 1. Ben je in staat om je gespreksdoelen te behalen
 2. Maximaal contact met je gesprekspartner te maken
 3. Je professionaliteit over de bühne te brengen
 4. Om te gaan met weerstand en het ombuigen er van
 5. Je communicatiestijl aan te passen aan de situatie
 6. Gesprekstechnieken te selecteren om effectief en helder te communiceren in je rol als professional

Doelgroep

Voor iedereen die dagdagelijkse professionele verzuimgesprekken voert en aanloopt tegen weerstand en het niet behalen van gespreksdoelen.

Programma

De volgende onderwerpen komen in de training aan bod:

 • Zicht acteren als professional
 • Echt contact maken
 • Stijlen van communiceren
 • Inhouds- en procescommunicatie(metacommunicatie)
 • Effectief communiceren in de rol van verzuimprofessional

Intake

Voorafgaand aan de training, vul je het intakeformulier in. De trainer analyseert en gebruikt deze intake om aan je persoonlijke leerwensen tijdens de training, tegemoet te komen. Hiermee wordt de training op jou afgestemd.

Doen staat in de training centraal. Situaties die jij lastig vindt en jou belemmeren komen aan de orde en daarmee wordt geoefend. Zo komen je persoonlijke ontwikkelpunten aan bod. Dit wordt op individueel niveau geanalyseerd en geëvalueerd, zodat je je leerdoelen behaalt.

Trainer

De opleiding wordt verzorgd door ervaren trainers die in de dagelijkse praktijk werkzaam zijn. De trainers brengen u op prettige wijze de theorie en daaraan gekoppeld de toepassing in de dagelijkse praktijk bij. Deze praktijkervaringen zorgen ervoor dat de opleiding nooit droog of saai wordt. U ziet gelijk hoe u kunt profiteren van de nieuwe kennis die u opdoet.

Incompany

Bij alle trainingen is het mogelijk om maatwerk te leveren en onderdelen die belangrijk zijn voor uw organisatie op de voorgrond te plaatsen of aan het trainingsprogramma toe te voegen. De maximale groepsgrootte is 12 deelnemers.

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief