Sociaal Domein in Vogelvlucht – Summerschool

Algemeen

Welkom bij onze Summerschool opleiding! Deze zomer bieden wij een unieke kans om je kennis en vaardigheden op dit specifieke vakgebied te verdiepen of verbreden. Onze Summerschool is ontworpen voor professionals die hun vaardigheden willen verbeteren en zich willen onderdompelen in een eendaagse opleiding.

De training ‘Sociaal Domein in Vogelvlucht’ is geschikt voor professionals die werkzaam zijn binnen het sociaal domein en regelmatig te maken hebben met de wetgeving van de gemeente. Tijdens deze training worden de hoofdlijnen van de Jeugdwet, de Wet Maatschappelijke Ondersteuning en de Participatiewet behandeld.

Deze training biedt uitkomst voor professionals die wel eens vragen krijgen over deze wetten en hier geen duidelijk antwoord op kunnen geven. Na het volgen van deze training hebben de deelnemers een beter begrip van de wetgeving binnen het sociaal domein en kunnen zij hun cliënten beter van dienst zijn.

Doel

Na afloop van deze eendaagse training heb je basis kennis opgedaan over de Jeugdwet, Wmo en Participatiewet. Voor de functie als raadslid, cliëntondersteuner, applicatiebeheerder en/of beginnend beleidsmedewerker.

Doelgroep

Deze training is bestemd voor hen die niet alle in en outs van de wetten hoeven te weten, maar er wel met regelmaat zijdelings mee te maken hebben. Je kunt dan denken aan baliemedewerkers, frontoffice medewerkers, burgerzaken medewerkers, startende leidinggevende, raadsleden of cliëntenplatforms.

Daarnaast is de training ook als oriëntatie te gebruiken voor mensen die een carrière switch overwegen.

Kortom, de training is interessant voor alle personen die de grote lijnen van de wetten willen en moeten weten.

Tijdens deze opleiding gaan we vanuit de theorie de verbinding maken met de dagelijkse praktijk. Dit doen we door veel casuïstiek te behandelen waarin de theorie direct gekoppeld wordt aan de praktijk van de deelnemers.

Programma

Samenvatting programma
  • Wat is het doel van de wet?
  • Wat zijn belangrijke begrippen?
  • Wie heeft er recht op?
  • Wat zijn de voorwaarden/ waar kijk je naar in je onderzoek?
  • Waar heb je recht op?
  • Welke vormen van het recht bestaan er?
  • Wanneer geldt een eigen bijdrage?
  • Wat zijn belangrijke aandachtspunten?

Trainer

De opleiding wordt verzorgd door een ervaren trainer die in de dagelijkse praktijk werkzaam is. De trainer brengt je op prettige wijze de theorie en daaraan gekoppeld de toepassing in de dagelijkse praktijk bij. Deze praktijkervaringen zorgen ervoor dat de opleiding nooit droog of saai wordt. Je ziet gelijk hoe je kunt profiteren van de nieuwe kennis die je opdoet.

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief