Training Wet Inburgering
Algemeen
Op 3 juni 2020 is het wetsvoorstel Inburgering ingediend bij de Tweede Kamer. In de maand juni worden een aantal zaken verder uitgewerkt en op 29 juni staat de wet geagendeerd bij de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid voor het wetgevingsoverleg.
Na behandeling in de Tweede kamer, naar verwachting dit najaar, en Eerste kamer, zal de wet per 1-7-2021 van kracht worden.
In februari en maart 2020 organiseerde SV Land al drie drukbezochte Inburgeringskennisbijeenkomsten ter voorbereiding op deze aankomende wet. In drie presentaties van inhoudsdeskundige over inhoud van de wet, organisatie, Inburgeringpilots VOI, Inkoop en aanbesteding werden handvatten gegeven over voorbereiding en invoering van de wet binnen de gemeente.
Nu organiseert SV Land de Online Classroom Wet Inburgering, specifiek gericht op beleid en implementatie in de uitvoering van uw organisatie.
Doel
De Online Classroom Wet Inburgering richt zich op Beleidsmedewerkers en Casemanagers die zich willen verdiepen in de wet en handvatten zoeken voor de uitvoering en implementatie.
Na deze dag:
- Kent u de wet
- U weet de vertaalslag te maken naar de uitvoering van uw gemeente
- U kunt aan de slag met een plan van aanpak implementatie
De training wordt digitaal aangeboden, voor een groep van maximaal 15 personen. De training wordt afgewisseld met kleine schrijfopdrachten.
Daardoor blijft de bijeenkomst persoonlijk en overzichtelijk. Het blijft ook mogelijk vragen te stellen en informatie uit te wisselen.
Het is mogelijk om op aanvraag per regio of per gemeente een classroom te volgen.
Doelgroep
De Online Classroom Wet Inburgering richt zich op Beleidsmedewerkers en Casemanagers die zich willen verdiepen in de wet en handvatten zoeken voor de uitvoering en implementatie.
Programma
Dagdeel 1
- Behandeling doel en inhoud wet inburgering
- Toepassing van de wet in uw organisatie
- Regierol van gemeenten: intern en extern opdrachtgeverschap en ketenregie: COA, Vluchtelingenwerk, welzijn, Wmo, Participatie, jeugd
- Aanpak ten behoeve van de huidige groep inburgeraars
- (Ondertussengroep/ einde lening)
- Maatwerk Brede oriëntatie en intake en PIP
- Relatie inburgering/ taal met participatie, opleiding en werk
Dagdeel 2:
- Analyse van uw inburgeraars aan de hand van de taakstelling
- Leerroutes: B1, Opleidingsroute en Z-route: wat koopt u in, voor welke groep?
- Ontzorging en maatschappelijke begeleiding
- Link naar maatwerk en participatie
- Wat is uw planning?
Trainers
Wim Top is al 30 jaar actief binnen de inburgering en integratie van vergunninghouders. Daarnaast heeft hij een brede docent- en trainerservaring op diverse hogescholen en organisaties.
Sinds 2007 werkt hij als zelfstandig beleidsadviseur en projectleider voor diverse gemeenten (Lelystad, Houten, Weesp, Voorschoten, Wassenaar, Ermelo, Zoetermeer, Tilburg, Waalwijk en Roermond). Wim kent de uitvoeringspraktijk, en kan daardoor de vertaalslag maken van de praktijk naar de wet en vice versa. Wim heeft een groot landelijk netwerk op het gebied van inburgering en participatie en is goed op de hoogte van de actuele ontwikkelingen.
Overig
Certificaat
Alle deelnemers ontvangen een certificaat na het afronden van de training.
Online Classroom
De Online trainingen en opleidingen worden verzorgd via GoToMeeting. Wat is de SV Land Online Classroom ?
- Gebruikersvriendelijk
- Interactief
- Maximaal 15 deelnemers
- Alle deelnemers en trainer zijn tegelijk in beeld
- Elke deelnemer kan elk moment vragen stellen
- Mogelijkheid om één op één met de trainer te chatten
- Mogelijkheid tot chatten deelnemers onderling
- Presenteren is mogelijk, ook voor deelnemers
- Privacy en veiligheid zijn tip top in orde
De inhoud van de online trainingen en opleidingen zijn hetzelfde als klassikaal. De trainers zijn hetzelfde. Het enige verschil is dat u geen reistijd hebt en dat is een groot voordeel. Ideaal en efficiënt dus om te volgen! Deelnemers en trainers aan de Online Classroom SV Land zijn erg enthousiast!
In-company
Het is mogelijk om de Online Classroom Wet Inburgering ook in-company aan te bieden. Het voordeel hiervan is dat de cursus meer op maat aangeboden kan worden. Onderdelen die belangrijk zijn voor uw organisatie kunnen op de voorgrond geplaatst worden of extra aan de cursus toegevoegd worden.
Bij de samenstelling van de in-company groepen kan rekening worden gehouden met de diverse functiegroepen en hun werkzaamheden. De maximale groepsgrootte is 15 deelnemers en op verzoek kan er een examen worden afgenomen.