Verzuim in vogelvlucht – Summerschool

Algemeen

Welkom bij onze Summerschool opleiding! Deze zomer bieden wij een unieke kans om je kennis en vaardigheden op dit specifieke vakgebied te verdiepen of verbreden. Onze Summerschool is ontworpen voor professionals die hun vaardigheden willen verbeteren en zich willen onderdompelen in een eendaagse opleiding.

In deze training onderzoeken we het vakgebied verzuim op verschillende manieren. We kijken naar de financiering in het hybride stelsel van sociale zekerheid. We stellen samen een ideaal en efficiënt verzuimprotocol op. We kijken naar de rol van de bedrijfsarts en ook naar die van het UWV. Er is veel ruimte voor vragen en casuïstiek.

Doel

In deze training word je duidelijk waarom verzuimbegeleiding in al zijn facetten een vak is geworden. Niet een taak die je er even bij doet.

Doelgroep

Iedereen die meer wil weten over verzuim en graag in 1 dag in helicopterview kennis wil opdoen over financiering, verzuimmodellen, stakeholders en ketenpartners.

Programma

Samenvatting programma
  • We starten met een uitleg over het hybride stelsel van sociale zekerheid zoals dat sinds 2004 in Nederland geldt. We zoomen in op de financiering in hoofdlijnen. Welke vormen van financiering zijn er voor een werkgever. Wat zijn de kosten? Kunnen die stijgen en wanneer stijgen ze dan?
  • Wat is de rol van de bedrijfsarts, wat houdt werken met taakdelegatie in? Welke vragen kun je stellen aan de bedrijfsarts en welke vragen moet je stellen?
  • Hoe richt je een effectieve verzuimprocedure in?
  • Wat is de rol van het UWV? Met welke vragen kun je daar terecht?
  • Tenslotte leggen we uit dat een goede casemanager verzuim een leergang CROV van 300 uur studie nodig heeft om alle aspecten van verzuim te beheersen en toe te kunnen passen in een werksituatie.
  • Iets voor jou deze eendaagse kennismaking?

Trainer

De opleiding wordt verzorgd door een ervaren trainer die in de dagelijkse praktijk werkzaam is. De trainer brengt u op prettige wijze de theorie en daaraan gekoppeld de toepassing in de dagelijkse praktijk bij. Deze praktijkervaringen zorgen ervoor dat de opleiding nooit droog of saai wordt. U ziet gelijk hoe u kunt profiteren van de nieuwe kennis die u opdoet.

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief