Masterclass Crov: Grip op verzuim

Algemeen

Welkom bij onze Crov masterclasses! Hier bieden wij een unieke kans om je kennis en vaardigheden op dit specifieke vakgebied te verdiepen of verbreden. Onze Masterclasses zijn ontworpen voor professionals die hun vaardigheden willen verbeteren en zich voortdurend willen ontwikkelen op het gebied van casemanagement. 

Het ziekteverzuim is voor veel organisaties een groot probleem. In 2022 steeg het ziekteverzuim naar het hoogste percentage ooit. Dit zorgt voor problemen en gaat gepaard met hoge kosten.

Naast de verschillende opleidingen en trainingen die SV Land aanbiedt om op casusniveau op een effectieve manier preventie en verzuim in te vullen, biedt SV Land daarom ook deze masterclass waarin je handvatten krijgt om op organisatieniveau grip op verzuim te organiseren en te borgen.

Doel

In deze masterclass maak je kennis met de zeven knoppen waar je als organisatie aan kunt draaien om verzuim onder controle te krijgen. Deze draaiknoppen betreffen zeven belangrijke factoren die verzuim in een organisatie beïnvloeden.

De factoren zijn vertaald in een eenvoudig model waar je na afloop direct mee aan de slag kunt gaan. Je krijgt praktische uitleg over het model en antwoorden op concrete handvatten om het verzuim te verlagen in een organisatie.

Doelgroep

De masterclass is bedoeld voor iedereen die in organisaties met preventie en/of ziekteverzuim te maken heeft en hier meer grip op wil krijgen.

Programma

  • Introductie van het model met de zeven draaiknoppen
  • Diagnose: Weet wanneer je aan welke knop moet draaien
  • Hoe kan je iedere draaiknop beïnvloeden; wat kun je doen?

Trainer

De masterclass wordt gegeven door Michiel Ober. Michiel is een strategisch organisatieadviseur met meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van gezondheid, preventie, verzuim en (duurzame) inzetbaarheid van medewerkers. Vanuit zijn brede achtergrond vertaalt Michiel wetenschappelijke inzichten naar een praktische, concrete aanpak. Naast zijn advieswerk voor organisaties werkt Michiel met veel energie als docent bij diverse opleidingen in zijn vakgebied.

Certificaat

Na het afronden van de Masterclass: Grip op verzuim ontvangt u een certificaat.

Incompany

De masterclass kan ook incompany worden gegeven.
Een incompany training brengt een aantal voordelen met zich mee:

  • Aan de hand van uw wensen kunnen wij onderdelen die belangrijk zijn voor uw organisatie op de voorgrond plaatsen of aan het trainingsprogramma toevoegen.
  • Deelnemers hoeven niet ver te reizen, want de docent/trainer komt naar ze toe!
  • Wanneer meerdere mensen uit dezelfde organisatie een opleiding/training willen volgen, dan is een incompany traject al snel financieel aantrekkelijk.

Bij de samenstelling van de incompany groepen kan rekening worden gehouden met de diverse functiegroepen en hun werkzaamheden. De maximale groepsgrootte is 15 deelnemers en op verzoek kan er een examen worden afgenomen.

N.B. Deze opleiding kan, indien gewenst, ook in het Engels aangeboden worden. Dit is interessant voor multinationals waar Engels de voertaal is van het hoofdkantoor en/of het management.

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief