Verdiepingsopleiding Casemanager Verzuim

Algemeen

De Verdiepingsopleiding Casemanager Verzuim is een logisch vervolg op de Basisopleiding Casemanager Verzuim. Het vakgebied van het verzuimmanagement is veelomvattend. In de basisopleiding maak je kennis met de verschillende partijen in verzuim, de financiering op macroniveau en relevante wetgeving op hoofdlijnen.

Met die kennis ontstaan meer vragen. In de vervolgopleiding willen we je verder helpen door in te zoomen op de rollen van verschillende partijen. Onder andere onderstaande vragen worden behandeld en gaan helpen in de verzuimbegeleiding.

  • Wat doet de bedrijfsarts en waarom?
  • Hoe pak je een re-integratietraject spoor 2 aan?
  • Wat kun je verwachten van het UWV?
  • Hoe koop je slim interventies in?

Doel

De Verdiepingsopleiding Casemanager Verzuim geeft je meer praktische handvatten in aansluiting op de theoretische kennis uit de Basisopleiding Casemanager Verzuim. Bekijk alle casemanager opleidingen.

Doelgroep

Werk je in verzuim dossiers en wil je je praktische vaardigheden vergroten? Of zou je graag overstappen naar een baan in het verzuim en wil je met een dosis vakkennis starten? Deed je de Basisopleiding Casemanager Verzuim en beviel dat? Met de Verdiepingsopleiding Casemanager Verzuim krijg je praktische tools voor verzuimbegeleiding. Basiskennis van verzuim is noodzakelijk om deel te nemen.

De training was digitaal, docent had voldoende pauzes ingelast. Fijne trainers, stuk voor stuk bevlogen mensen! Voelde heel vertrouwd en veilig. Er was er voldoende ruimte voor vragen.
Cursist over deze cursus

Programma

Samenvatting programma

In vijf dagen krijg je les van praktijkdocenten o.a. bedrijfsarts, jurist, UWV arbeidsdeskundige en een consultant die je meeneemt in de verzuimcijfers en het risicomanagement. De volgende onderwerpen staan op het programma;

  • Beschrijven belastbaarheid in een AML/FML of inzetbaarheidsprofiel. Hoe doe je dat, welke criteria hanteert de bedrijfsarts? Samenwerking met de CM-verzuim. Ingaan op enkele medische richtlijnen zoals astma/COPD.
  • Als CM-verzuim voer je verschillende type gesprekken; met LG, met werknemers, met de BA, met de verzekeraar.
  • Claimbeoordeling WIA, aanvraag deskundigen oordeel, tips and tricks om de samenwerking te optimaliseren.
  • Analyse verzuimcijfers en risicomanagement
  • Thema’s als tijdcontingent, re-integreren/ inkoop van trajecten en interventies/ opstellen providerboog/ passende arbeid en subsidies worden behandeld.

Hybride opleiding

SV Land verzorgt hybride opleidingen. Een hybride leeromgeving combineert klassikaal en online lesgeven. De cursist mag kiezen of hij/zij naar Zoetermeer komt voor een klassikale les of dat hij/zij de les online volgt, vanaf een eigen werkplek.
Vanuit ons professionele, hybride opleidingslokaal krijgen online cursisten en klassikale cursisten gezamenlijk dezelfde training, van dezelfde docent en met hetzelfde lesmateriaal.

De groepsgrootte blijft vergelijkbaar met onze volledig klassikale trainingen (maximaal 15 personen), zodat er voor iedereen ruimte is om vragen te stellen, antwoorden te geven en mee te doen aan eventuele discussies in de groep.
Hierdoor bent u – waar u zich ook bevindt – ervan verzekerd dat u daadwerkelijk onderdeel uitmaakt van de groep en krijgt u de individuele aandacht die nodig is.

Certificaat

Na het afronden van de Verdiepingsopleiding Casemanager Verzuim ontvangt u een certificaat.

Trainers

Gedurende deze opleiding krijgt u les van verschillende ervaren trainers die in de dagelijkse praktijk werkzaam zijn. Zij behandelen met u op een prettige wijze zowel de theorie als de toepassing in de dagelijkse praktijk.

Deze combinatie van theorie en praktijk zorgt ervoor dat de cursus nooit droog of saai wordt.

Incompany

Het is mogelijk om de Verdiepingsopleiding Casemanager Verzuim ook incompany aan te bieden. Het voordeel hiervan is dat de cursus meer op maat aangeboden kan worden. Onderdelen die belangrijk zijn voor uw organisatie kunnen op de voorgrond geplaatst worden of extra aan de cursus toegevoegd worden.

Bij de samenstelling van de incompany groepen kan rekening worden gehouden met de diverse functiegroepen en hun werkzaamheden. De maximale groepsgrootte is 15 deelnemers.

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief