Training Verzuim in vogelvlucht

Algemeen

Bent u naast uw rol als leidinggevende, HR-medewerker, of als boekhouder (vraagbaak voor het MKB)? Krijgt u wel eens vragen over de Wet verbetering Poortwachter en moet u het antwoord schuldig blijven? Dan is Verzuim in Vogelvlucht een goede training voor u.

Een fout in een verzuimdossier is makkelijk gemaakt. Deze fouten kunnen vaak dure gevolgen hebben. Te vaak wordt door gebrek aan basiskennis door het UWV aan een werkgever een forse boete opgelegd. Deze boete kan al snel 52 weken extra loondoorbetaling betekenen. Met de basiskennis die u krijgt aangereikt in deze training weet u welke stappen in een verzuimdossier extra belangrijk zijn om goed en tijdig te zetten. Ook weet u wie u waarvoor moet in schakelen.

Doel

Na afloop van deze eendaagse training heeft u voldoende kennis opgedaan over de Wet verbetering Poortwachter om als leidinggevende, HR-medewerker of als boekhouder de meeste fouten te voorkomen.

 • U bent in staat om de zieke werknemer goed te begeleiden.
 • U weet wanneer u alert moet zijn.
 • U heeft basiskennis van het eerste en tweede ziektejaar (Wet verbetering Poortwachter) en weet welke acties van de werkgever verwacht worden en wanneer.
 • U weet welke professionals op welk moment in te schakelen.
 • U herkent welke stappen in het verzuimdossier extra belangrijk zijn.

Tijdens deze training gaan we vanuit de theorie de verbinding maken met de dagelijkse praktijk. Dit doen we door veel voorbeelden uit de praktijk aan de theorie te koppelen.

Doelgroep

Verzuim in Vogelvlucht is belangrijk voor mensen die te maken krijgen met een verzuimende werknemer. Dus  leidinggevende, boekhouders, HR-medewerkers en mensen die op zoek zijn naar basiskennis over ziekteverzuim is deze training zeer interessant

Programma

Samenvatting programma
 • We starten met een uitleg over het hybride stelsel van sociale zekerheid zoals dat sinds 2004 in Nederland geldt. We zoomen in op de financiering in hoofdlijnen. Welke vormen van financiering zijn er voor een werkgever. Wat zijn de kosten? Kunnen die stijgen en wanneer stijgen ze dan?
 • Wat is de rol van de bedrijfsarts, wat houdt werken met taakdelegatie in? Welke vragen kun je stellen aan de bedrijfsarts en welke vragen moet je stellen?
 • Hoe richt je een effectieve verzuimprocedure in?
 • Wat is de rol van het UWV? Met welke vragen kun je daar terecht?
 • Tenslotte leggen we uit dat een goede casemanager verzuim een leergang CROV van 300 uur studie nodig heeft om alle aspecten van verzuim te beheersen en toe te kunnen passen in een werksituatie.
 • Iets voor jou deze eendaagse kennismaking?

Trainer

De opleiding wordt verzorgd door een ervaren trainer die in de dagelijkse praktijk werkzaam is. De trainer brengt u op prettige wijze de theorie en daaraan gekoppeld de toepassing in de dagelijkse praktijk bij. Deze praktijkervaringen zorgen ervoor dat de opleiding nooit droog of saai wordt. U ziet gelijk hoe u kunt profiteren van de nieuwe kennis die u opdoet.

Deelname

Heeft u deze training gevolgd, dan ontvangt u een bewijs van deelname.

Hybride opleiding

SV land verzorgt hybride opleidingen. Een hybride leeromgeving combineert klassikaal en online lesgeven. De cursist mag kiezen of hij of zij naar Zoetermeer komt voor een klassikale les of  de les online volgt.

Incompany

De training wordt ook in-company gegeven. Een in-company training brengt een aantal voordelen met zich mee:

 • Aan de hand van uw wensen kunnen wij onderdelen die belangrijk zijn voor uw organisatie op de voorgrond plaatsen of aan het trainingsprogramma toevoegen.
 • Deelnemers hoeven niet ver te reizen want de docent/ trainer komt naar u toe!
 • Wanneer meerdere mensen uit dezelfde organisatie een opleiding training willen volgen, dan is een in-company traject al snel financieel aantrekkelijk.

Bij de samenstelling van de in-company groepen kan rekening worden gehouden met de diverse functiegroepen en hun werkzaamheden.

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief