21.000 extra signalen uitkeringsfraude voor UWV

Het UWV heeft 21.000 signalen van mogelijke uitkeringsfraude over het hoofd gezien. Hierdoor stijgt het aantal af te handelen signalen naar 44.000, terwijl het de bedoeling was om dat aantal naar 20.000 te verlagen. Dit bevestigt een woordvoerder van UWV naar aanleiding van een artikel in dagblad Trouw zaterdag.

De extra signalen waren afkomstig van uitzendbureaus die de informatie op een andere manier verstuurden, waardoor de gegevens niet direct op de radar van het UWV terecht kwamen. “Wij werken hard aan het oplossen van de hoge werkvoorraad”, verklaart de woordvoerder. “Daar kwam wel deze tegenvaller bij, maar daar is een logische verklaring voor. Door een nieuw systeem voor het aanleveren van gegevens voor uitzendbureaus is de verstoring ontstaan.”

Het streven was om het aantal signalen, dat een jaar geleden nog op 73.000 stond, voor 1 juli terug te brengen naar 20.000. Deze doelstelling is nu verlegd naar begin volgend jaar.

De afdeling van het UWV waar deze signalen worden behandeld heeft de laatste twee jaar te maken gehad met enkele ontslagrondes en ook de komende tijd verdwijnen er banen. Hierdoor ligt het ziekteverzuim relatief hoog en is de productiviteit lager.

Bron: nu.nl

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief