Aantal bijstandsuitkeringen daalt voor zevende kwartaal op rij

Het aantal bijstandsuitkeringen is voor het zevende kwartaal op rij gedaald. Eind juni waren er nog 426.000 mensen onder de AOW-leeftijd met een bijstandsuitkering, blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

In het tweede kwartaal van 2019 nam het aantal personen met een bijstandsuitkering af met 21.000 ten opzichte van een jaar eerder. In de kwartalen hiervoor was deze afname wel iets groter, met telkens 24.000.

In alle leeftijdsgroepen nam het aantal personen met een bijstandsuitkering af, maar onder de leeftijdsgroepen jonger dan 27 (afname van 5.400) en tussen de 27 en 45 jaar (15.000) was de afname het grootst. Dit waren achtereenvolgens afnames van respectievelijk 12 procent en 9 procent.

AOW-leeftijd remt de afname bij 45-plussers

Bij 45-plussers was de afname het kleinst. Dat komt volgens het CBS echter ook door de verhoging van de AOW-leeftijd, waardoor de oudsten uit deze groep later vanuit de bijstand overgaan naar hun AOW.

Relatief gezien nam het aantal bijstandsgerechtigden met een Nederlandse, westerse of niet-westerse achtergrond tussen juni 2018 en juni 2019 evenveel af. Voor het zesde kwartaal op rij zijn er daarmee nu minder bijstandsgerechtigden, ongeacht hun achtergrond.

Bron: Nu.nl

Adresgegevens

SV Land
Röntgenlaan 13
2719 DX Zoetermeer
Routebeschrijving

Nieuwsbrief